Πρόβλημα στο 9άρι σασμάν του Renegade

Πρόβλημα στο 9άρι σασμάν του Renegade

Οι παραδόσεις του Jeep Renegade με το 9άρι κιβώτιο σταμάτησαν λόγω προβλήματος σε λογισμικό της μετάδοσης.

Είναι κάμποσοι μήνες πίσω, όταν κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος του Cherokee στις ΗΠΑ, η Jeep υποχρεώθηκε να καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις για να βρει τη λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Ο Sergio Marchionne δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ανακοινώσει ότι το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε σήμερα, αυτή τη φορά στο Jeep Renegade του οποίου οι παραδόσεις έχουν ήδη ανασταλεί.  

Το αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles εξήγησε ότι πολλά Jeep Renegade επλήγησαν από ένα πρόβλημα software που διαχειρίζεται το κιβώτιο ταχυτήτων, στα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το αυτόματο 9άρι σασμάν, όπως το Renegade 2.0L Trailhawk που έχουμε δοκιμάσει. Το πρόβλημα είναι πανομοιότυπο με εκείνο που έπληξε το τελευταίο Cherokee και απαίτησε πολλούς μήνες προτού επιλυθεί.

Το πρόβλημα δεν πλήττει το ίδιο το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά ένα πρόγραμμα που είναι συνδεδεμένο με αυτό. Η δυσλειτουργία αυτή επισημάνθηκε, αναγνωρίστηκε και επιλύθηκε, αλλά θα χρειαστεί να ελεγχθούν όλα τα Renegade που κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα και να ανακληθούν αυτά που έχουν ήδη παραδοθεί. Ο Sergio Marchionne εκτιμά ότι αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.  

Ο Marchionne δεν διευκρίνισε εάν τα προβληματικά αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί και στην Ευρώπη, όπου το Renegade διατίθεται και με το ύποπτο κιβώτιο και όπου επίσης κατασκευάζεται –στο Melfi. Πάντως το πιθανότερο είναι πως αυτό δεν θα απασχολήσει τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, καθώς αν υπήρχε πρόβλημα η αναφορά θα περιελάμβανε και τα FIAT 500X με το ίδιο σασμάν που κατασκευάζονται και αυτά στο Melfi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube