Scoop: Audi TT RS 2017 @ Nürburgring [video]

Scoop: Audi TT RS 2017 @ Nürburgring [video]

Ένα μουλάρι δοκιμών του Audi TT RS 2017 απαθανατίστηκε σε σκληρή δοκιμασία στο Nürburgring.

Εκ πρώτης όψεως το αυτοκίνητο δείχνει ότι πρόκειται για ένα στάνταρ μαύρο TTS Coupé, αλλά στην πραγματικότητα κάτω από τα παραπλανητικά ρούχα κρύβεται η κορυφαία και ισχυρότερη έκδοση της γκάμας το νέου TT, του TT RS που θα ντεμπουτάρει στο δεύτερο 6μηνο του 2016, εξ ου και τα MY2017.

 Με πιο παρατηρητική ματιά θα δούμε ότι πατά πιο χαμηλά και από πίσω βγαίνουν διαφορετικές μπούκες εξάτμισης που συνήθως βλέπουμε σε μουλάρια που φορούν τον 2,λιτρο 5κύλινδρο κινητήρα, που εξάλλου εκπέμπει και ήχο με πολύ χαρακτηριστική χροιά, όπως κι αυτό το μουλάρι δοκιμών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες από το Ingolstadt, το 2,5άρι μοτέρ θα αποδίδει μέγιστη ισχύ άνω των 400 PS και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ημιαυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη S tronic επτά ταχυτήτων, καθώς η Audi αποφάσισε να καταργήσει το 6άρι. Εδώ να θυμίσουμε ότι το μοτέρ αυτό, στην τελευταία εκδοχή του πάνω στο Audi RS3 βγάζει 367 άλογα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το νέο Audi TT RS 2017 αναμένεται να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h κάτω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 280 km/h.

Με το TTS Coupé S tronic να ξεκινά σχεδόν από τις €77.000 (με φόρο πολυτελείας), το RS αναμένουμε να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 100 χιλιάρικα. Αργότερα αναμένεται η γκάμα να συμπληρωθεί και με την έκδοση RS Plus, προφανώς σε ακόμη υψηλότερη τιμή.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube