Scoop: νέα Jaguar F-Pace SVR σε δοκιμές στο Nürburgring

Scoop: νέα Jaguar F-Pace SVR σε δοκιμές στο Nürburgring

Η Jaguar F-Pace SVR, η αναμενόμενη «καυτή» έκδοση του πρώτου SUV που έχει κατασκευάσει η Jaguar στην ιστορία της, πιάστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nürburgring

Όπως είναι σύνηθες πλέον για μοντέλα επιδόσεων η Jaguar πήγε την F-Pace SVR στην πίστα του Nürburgring, όπου και εντοπίστηκε να κάνει γύρους με βαρύ καμουφλάζ.

Παρόλα αυτά είναι σχετικά εμφανές ότι θα έχει ένα πολύ επιθετικό εμπρός μέρος, με δύο τεράστιες εισαγωγές αέρα εκατέρωθεν. Εκτός από αυτές τις εμφανείς διαφορές και ένα σετ από σχετικά μικρές σε διάμετρο αλουμινένιες ζάντες, οι οποίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα φορεθούν στα αυτοκίνητα παραγωγής, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμών δεν δείχνει να έχει άλλες διαφορές από μια κανονική F-Pace.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: 
Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport

H F-Pace SVR είναι πολύ πιθανόν να μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το άλλο μοντέλο της Jaguar που φέρει το λογότυπο SVR, την F-Type. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι κομπρεσοράτη με έναν 5λιτρο V8 κάτω από το καπό και απόδοση 575 PS/6.500 rpm και 71,3 kgm/3.500-5.000Είναι μάλλον απίθανο η F-Pace SVR να έχει την ίδια τελική των 322 km/h όπως η F-Type SVR, ούτε βέβαια και 0-100 km/h σε 3,7”. Άλλωστε η V6 S, που είναι σήμερα η πιο γρήγορη έκδοση της F-Pace ζυγίζει 160 kg περισσότερα από το κουπέ μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε την Jaguar F-type R AWD

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 4”, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα είναι πιο γρήγορη από το επίσης αναμενόμενο πρώτο SUV της Alfa Romeo, την Stelvio Quadrifoglio. Αυτή η τελευταία θα χρησιμοποιεί έναν διτούρμπινο V6 κινητήρα 2,9 λίτρων και θα αποδίδει 510 PS, όσους δηλαδή και η Giulia Quadrifoglio.

Αν όντως κάτι τέτοιο ισχύει σημαίνει ότι η F-Pace SVR θα είναι πιο γρήγορη και από την Porsche Macan Turbo, διεκδικώντας τα σκήπτρα του πιο γρήγορου μεσαίου premium SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube