Scoop: Το μελλοντικό Nissan Micra βγήκε τσάρκα

Scoop: Το μελλοντικό Nissan Micra βγήκε τσάρκα

Πίσω από το καμουφλάζ του πρωτοτύπου, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το ανώνυμο στιλ του υφιστάμενου Micra σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για τη Nissan.

Το υφιστάμενο Nissan Micra, που ντεμπουτάρησε το 2010 και φρεσκαρίστηκε το 2013, είχε στόχο να γοητεύσει ένα παγκόσμιο κοινό και ως εκ τούτου να προσπαθήσει έναν αδύνατο συμβιβασμό.

Η καινούργια γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι, που θα λανσαριστεί σε μερικούς μήνες, θα είναι σαφώς διαφοροποιημένη στο σχεδιαστικό τομέα, με πιο χαρακτηριστικό ντιζάιν και με πιο ισχυρή ταυτότητα. Τουλάχιστον απ’ ό,τι μπορούμε να διακρίνουμε πίσω από το καμουφλάζ του, κάτι που δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε στο μουλάρι με το βαρύ καμουφλάζ που είδαμε νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Χαριτωμένο και αυθεντικό στην τρίτη γενιά του, το Micra απώλεσε τη χάρη του το 2010 με την ανανέωσή του σε ένα «παγκόσμιο» αυτοκίνητο, προσπαθώντας να γίνει αρεστό σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές διαφορετικής κουλτούρας, στην Ευρώπη και αλλού. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αυτοκίνητο χωρίς ένταση και στην πραγματικότητα σε ασυμφωνία με τις βάσεις του Micra. Αυτά τα υποτονικά χαρακτηριστικά θα αλλάξουν άρδην, καθώς η Nissan ετοιμάζει την καινούργια γενιά του που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο και θα συγκεκριμενοποιηθεί επισήμως στο προσεχές Mondial de l’ Automobile, στο Παρίσι.



Το νέο Nissan Micra 2018 που θα υποστηρίζεται από τη σπονδυλωτή πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan, τη CMF (Common Module Family), θα διαθέτει τελείως μεταλλαγμένο στιλ. Στη λήθη λοιπόν οι καμπύλες γραμμές και το μάλλον μονότονο στιλ του ιαπωνικού σουπερμίνι που θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε ένα σχέδιο με έντονες ακμές και φανερά εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Sway, που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο χρόνο στο Σαλόνι της Γενεύης.



Οι φωτογραφίες scoop του μελλοντικού Micra μας επιτρέπουν επίσης να εκτιμήσουμε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα, πραγματικά πολύ κοντά σε αυτή του πρωτοτύπου και που θα μπορούσε αναμφίβολα να προκαθορίσει τα επόμενα μοντέλα της Nissan.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα του μελλοντικού Micra θα υποστηρίξει επίσης το προσεχές Nissan Juke. Σημειώστε επίσης ότι οι διαστάσεις του επόμενου Micra εν πολλοίς θα μας δώσουν μια ένδειξη για το μέγεθος του μελλοντικού μικρού crossover της εταιρείας. -Δείτε την τιμή και τον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του σημερινού Micra, εδώ!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube