Scoop: Η επόμενη Mercedes-Benz GLE 2019 πήρε τους δρόμους [video]

Scoop: Η επόμενη Mercedes-Benz GLE 2019 πήρε τους δρόμους [video]

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει ένα σετ από φωτογραφίες της επερχόμενης Mercedes-Benz GLE 2019, αλλά τώρα έχουμε στη διάθεσή μας και video.

H Mercedes-Benz εντατικοποίησε τις δοκιμές με τα πρωτότυπα της GLE 2019, καθώς το αυτοκίνητο έρχεται όλο και πιο κοντά στην επίσημη παρουσίασή του, το 2018.

Nα θυμίσουμε ότι Mercedes-Benz άλλαξε το 2015 την ονομασία της ML σε GLE και μαζί με ένα αισθητικό φρεσκάρισμα, την εναρμόνισε με την υπόλοιπη γκάμα της. Η νέα τέταρτη γενιά του μοντέλου βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες σε διαδικασία εξέλιξης και οι τελευταίες φωτογραφίες και video μαρτυρούν ότι θα συνεχίσει να έχει επιβλητικό παρουσιαστικό.

Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής σχεδίασης είναι η μεγάλη μάσκα, οι επίσης μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι «ορθογώνιοι» θόλοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC

Οι μεγαλύτερες όμως αλλαγές αφορούν το εσωτερικό. Η φωτογραφία με το σκεπασμένο ταμπλό μαρτυρά ότι θα διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες στο πρότυπο των S-Class και E-Class, και ακριβώς από κάτω θα υπάρχουν τετράγωνοι αεραγωγοί. Επιπλέον, η κεντρική κονσόλα δαπέδου είναι ιδιαίτερα ανασηκωμένη, δημιουργώντας αίσθηση κόκπιτ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 220 d

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz GLE θα χρησιμοποιεί τους νέους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες της γερμανικής εταιρείας που θα ντεμπουτάρουν με την S-Class. Για παράδειγμα, ο νέος 3λιτρος Μ 256 διαθέτει ένα συμβατικό και ένα ηλεκτρικό τούρμπο. Ο συνδυασμός τους υπόσχεται εξάλειψη της υστέρησης και μέγιστη ισχύ που θα ξεπερνά τους 408 PS. Ενισχυμένη θα είναι και η αποδοτικότητα, με την κατανάλωση να εκτιμάται περίπου 15% χαμηλότερη σε σχέση με του απερχόμενου αντίστοιχου V6.

Το ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V θα επιτρέψει τη χρήση του Integrated Starter-Alternator, ενός συστήματος που θα εκτελεί χρέη μίζας, αλλά θα υποβοηθά τον κινητήρα στην εκκίνηση με επιπλέον 20 PS και 22,4 kgm.

H Mercedes-Benz αναμένεται να αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής της νέας GLE το 2018 και μέσα στον ίδιο χρόνο θα ξεκινήσει και την εμπορική καριέρα της.

[Πηγή video walkoART, φωτογραφίας εσωτερικού autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube