Scoop: Δοκιμάζεται η νέα Ferrari «Dino»

Scoop: Δοκιμάζεται η νέα Ferrari «Dino»

Ένα «μουλάρι» εξέλιξης της πολυαναμενόμενης μικρής Ferrari εντοπίστηκε σε δοκιμές ψυχρού κλίματος στη Σουηδία.

Με μια γρήγορη ματιά, το αυτοκίνητο των φωτογραφιών φαίνεται σαν μια Ferrari 458 Italia, όμως κάτω από το μερικώς καμουφλαρισμένο αμάξωμα κρύβεται πιθανότατα το νέο μικρό σπορ μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

Το σημείο που φανερώνει περισσότερο απ’ όλα ότι κάτι τρέχει είναι ο κατακόρυφος πλαϊνός αεραγωγός για την τροφοδοσία του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα με αέρα. Στοιχείο που δεν υπάρχει ούτε στην 458 ούτε στην 488, υπήρχε όμως σε ένα μυστηριώδες πρωτότυπο με KERS που είχε εμφανιστεί στο εργοστάσιο της Ferrari το περασμένο καλοκαίρι. Ο φωτογράφος που εντόπισε τώρα το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο στη Σουηδία αναφέρει πως ο κινητήρας του δεν ακουγόταν για V8, άρα πρόκειται για κάποιον V6 biturbo, όπως άλλωστε αναμένουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν γνωρίζουμε αν η Ferrari «Dino» (ή όπως ονομαστεί τελικά) θα χρησιμοποιεί τον V6 με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών που έχουμε δει στις Maserati Ghibli, Quattroporte και Levante, ή τον V6 90 μοιρών που τοποθετείται στην Alfa Romeo Qiulia Quadrifoglio. Πιο πιθανή είναι η χρήση του δεύτερου, αφού πρόκειται για μια κομμένη εκδοχή του V8 biturbo των 488, California T και GTC4Lusso T, οπότε είναι καθαρόαιμο μοτέρ Ferrari. Στα τέλη του 2016 φούντωσαν οι φήμες για την χρήση υβριδικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με κινητήρα V6 από τη Ferrari, οπότε ιδού το μοντέλο που πιθανότατα θα λανσάρει τη νέα τεχνολογία.

Η νέα «Dino», η οποία θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Ferrari κάτω από την 488 αλλά −σύμφωνα με τον Marchionne− δεν θα είναι φτηνή, αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2019.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube