Scoop: Bentley Bentayga @ Nürburgring [video]

Scoop: Bentley Bentayga @ Nürburgring [video]

H Bentley Bentayga απαθανατίστηκε, πάλι σε video, κάνοντας κάμποσους γύρους δοκιμών στο Nürburgring Nordschleife.

Βλέποντας την Bentley Bentayga μέσα στην Πράσινη Κόλαση αμέσως αναγνωρίζεις ότι δεν βρίσκεται στο φυσικό χώρο της.

Αλλά ούτε και κάποιος από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες θα ξέρει πού πέφτει αυτή, πόσω μάλλον να έχει σκοπό να τη βάλει μέσα στο Nürburgring. Βέβαια την έχουμε δει να οργώνει και την έρημο στο Dubai, αλλά αυτό τέλος πάντων μπορεί να συμβεί. Όλο και κάποιος Άραβας θα προσομοιώσει το video που έχουμε δει.

Οι δοκιμαστές της εταιρείας από το Crew όμως οφείλουν να σετάρουν το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται ασφαλώς με τόση δύναμη που κρύβει κάτω από το καπό του. Να θυμίσουμε, ότι Bentley Bentayga θα βασίζεται στο Q7 δεύτερης γενιάς και θα χρησιμοποιεί αναβαθμισμένη εκδοχή των κινητήρων V8 4.0 lt twin-turbo και W12 6.0 lt, όπου ο δεύτερος θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 608 PS και μέγιστη ροπή 91,7 kgm Η βασική έκδοση αναμένεται το 2016, ενώ το 2017 η γκάμα θα εμπλουτιστεί με μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που θα έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

Πέρα όμως από τις επιδόσεις υπάρχει και η αισθητική, και το αμφιλεγόμενο παρουσιαστικό της Bentayga έχει προκαλέσει την αρνητική κριτική, για να μην πούμε τη χλεύη, πολλών. Ανεξάρτητα πάντως με όποια γνώμη κι αν έχει ο καθένας, το βρετανικό SUV διαθέτει την οικεία μάσκα με τη διακεκριμένη γρίλια της Bentley, που πλαισιώνεται από τέσσερα κυκλικά φανάρια. Επιπλέον το αυτοκίνητο έχει εμπρός «γλίστρα», πλαστικά προστατευτικά και εξάτμιση με δύο μπούκες.

Να θυμίσουμε ότι στο εσωτερικό που αποκάλυψε πρόσφατα με video η Bentley, η καμπίνα της Bentayga θα είναι φορτωμένη με μια πληθώρα υλικών υψηλής αισθητικής και ποιότητας: Δέρμα στο ταμπλό, ξύλινες επενδύσεις, αλουμινένιες διακοσμήσεις και σαλόνι καλυμμένο με φίνο δέρμα.

Η Bentayga θα είναι διαθέσιμη με σύστημα night vision, head-up display και μπουτόν αφής για το stop/start. Θα διαθέτει επίσης ένα πλήρως ψηφιακό και διαμορφούμενο πίνακα οργάνων, ικανό να δείχνει τα στοιχεία του συστήματος πλοήγησης με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και το ομογάλακτο Audi Q7.

Το ψηφιακό οδόμετρο φτάνει στα 300 km/h, αλλά αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, καθώς η Bentley είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Bentayga θα είναι «το πιο ισχυρό και πολυτελές SUV του κόσμου», καθώς και το «σημείο αναφοράς» της κατηγορίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube