Νέος κινητήρας 6.0 W12 TSI twin-turbo από τη VW

Νέος κινητήρας 6.0 W12 TSI twin-turbo από τη VW

Στο Vienna Motor Symposium, όπου συνεχίζονται οι εργασίες, η Volkswagen αποκάλυψε το νέο διτούρμπινο 6λιτρο μοτέρ W12 TSI.

Ο νέος κινητήρας 6.0 W12 TSI twin-turbo, που σχεδιάστηκε για να αποτελέσει τον πιο «οικονομικό 12κύλινδρο κινητήρα στην πολυτελή κατηγορία», διαθέτει συστήματα stop/start και απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζει ακόμη τον άμεσο ψεκασμό FSI της Audi με το πολλαπλό ψεκασμό TMPI της Bentley, καθώς και άλλα νέα και βελτιωμένα συστήματα και εξαρτήματα προκειμένου να δημιουργήσουν την «πετυχημένη διαδικασία TSI».

Ο κινητήρας 6.0 W12 TSI twin-turbo διαθέτει ακόμη προσαρμοζόμενη ανάρτηση στη στήριξή του, η οποία κάνει χρήση ηλεκτρομαγνητικών ενεργοποιητών για να αντισταθμίζουν τους κραδασμούς. Η Volkswagen επιβεβαίωσε επίσης ότι ο κινητήρας διαθέτει «κύκλωμα λαδιού συμβατό για χρήση off-road», κάτι που προφανώς σημαίνει ότι θα τον συναντήσουμε κάτω από το καπό της Bentley Bentayga.

Όσον αφορά την απόδοση, ο 6.0 W12 TSI twin-turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 608 PS και μέγιστη ροπή 91,7 kgm. Τα νούμερα αυτά αρκούν για να δώσουν επιδόσεις, σε ένα αυτοκίνητο που η VW δεν προσδιόρισε, κάτω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα πάνω από 300 km/h.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube