Audi: Με 400+ PS το νέο TT RS

Audi: Με 400+ PS το νέο TT RS

Η κορυφαία έκδοση του κόμπακτ κουπέ θα έχει διάδοχο – και μάλιστα με σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ.

Το νέο RS3 Sportback έχει ισχύ 367 PS. Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε, και το ίδιο ισχύει και για το χρόνο των 0-100 km/h που είναι μόλις 4,3¨. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ένα καυτό χάτσμπακ με επιδόσεις που, λίγα χρόνια πριν, συναντούσαμε μόνο σε supercars.

Ο 5κύλινδρος τούρμπο των 2,5 λίτρων με τον άμεσο ψεκασμό θα τοποθετηθεί και κάτω από το καπό του επόμενου TT RS που, αναμενόμενα, θα είναι η κορυφαία βερσιόν του νέου ΤΤ που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Φυσικά θα έχει αρκετές αλλαγές ώστε να αποδώσει μεγαλύτερη ισχύ που, σύμφωνα με πηγές μέσα από την Audi, θα ξεπερνά τους 400 ίππους και η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h θα είναι γύρω στα 4¨.

Τα αφεντικά της quattro GmbH, Stephan Reil και Heinz Peter Hollerweger, αρνήθηκαν να μιλήσουν on the record για το μελλοντικό RS. Ο Reil, παρ’ όλα αυτά, σχολίασε πως δεν θα είναι εύκολο για το συγκεκριμένο μοτέρ να βγάλει περισσότερα άλογα.

«Αν δείτε την καμπύλη απόδοσης, θα συνειδητοποιήσετε πως δεν υπάρχουν πολλοί κινητήρες που να μπορούν να αποδώσουν τόση ροπή (σ.σ. 47 kgm) σε τόσο χαμηλές στροφές (1.625 rpm)», είπε.

«Αυτή τη στιγμή, περιοριζόμαστε από το ρυθμό περιστροφής του τούρμπο. Επιλέξαμε ένα σχετικά μικρό για καλύτερη απόκριση στο γκάζι, και στο RS3 βρίσκεται κυριολεκτικά στο όριο

Προφανώς, λοιπόν, στο TT RS θα χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερο τούρμπο. Μπορεί ο κινητήρας που μπορεί να μην είναι τόσο ελαστικός στις πολύ χαμηλές rpm, αλλά θα έχει μεγαλύτερο όριο περιστροφής και αυξημένη ισχύ τις υψηλές rpm.

Αν αναλογιστεί κανείς τι έκανε το προηγούμενο ΤΤ RS στην κορυφαία έκδοση Plus των 360 PS, τότε το καινούργιο, με τουλάχιστον 40 περισσότερους και ένα σαφέστατα ικανότερο σασί, θα δώσει νέα διάσταση στον όρο «φονέας γιγάντων».

[Πηγή: motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube