Renault: Ένα πιο δυνατό Zoé με 110 άλογα

Renault: Ένα πιο δυνατό Zoé με 110 άλογα

Ο «Ρόμβος» ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στη Γενεύη μια πιο ισχυρή έκδοση του υπό πιθανή ανανέωση ηλεκτρικού Zoé.

Το Zoé παραμένει ο βασιλιάς των πωλήσεων στη Γαλλία και την Ευρώπη. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες του.

Ειδικά τώρα που ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης της δεύτερης γενιάς του Nissan Leaf, του οποίου τα βιβλία παραγγελιών ξεχείλισαν.

Μετά από το λανσάρισμα της έκδοσης ZE 40 στο τέλος του 2016 με τη διπλή αυτονομία (θεωρητικά 400 km), η Renault ετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση. Θα ονομάζεται R110 και συνεπώς αποδίδει το ισοδύναμο 110 PS, δηλαδή 20 περισσότερους από το R90. Δεν θα είναι ωστόσο μια σπορ έκδοση, καθώς το αυτοκίνητο θα διατηρήσει τη στάνταρ εικόνα του. Οπότε δεν μιλάμε για ένα Zoé R.S., μια εμπορική μορφή του πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε το 2017.

Αυτό το νέο R110 θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ελπίζουμε ότι με τη σταθερή πρόοδο των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών, το κέρδος σε δύναμη δεν θα αποβεί εις βάρος της αυτονομίας. Η άφιξη της νέας έκδοσης θα μπορούσε να συμπέσει με μια ανανέωση του Zoé, το οποίο παραμένει απαράλλαχτο αισθητικά από την παρουσίασή του το 2012. Αν και ο εξωτερκός σχεδιασμός του παραμένει ακόμα στη μόδα, ένα φρεσκάρισμα της καμπίνας δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube