Στην πίστα με το ηλεκτρικό Renault Zoe E-Sport των 460 PS [video]

Στην πίστα με το ηλεκτρικό Renault Zoe E-Sport των 460 PS [video]

Είναι ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει ότι τα αγαπημένα μας καυτά χάτσμπακ έχουν μέλλον.

Η Renault παρουσίασε το Zoe E-Sport Concept τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, και όλοι οι φαν του αυτοκινήτου και της οδήγησης έδειξαν ενδιαφέρον κι ευχήθηκαν να μπει σε παραγωγή.

Αυτό δεν φαίνεται να γίνεται στο ορατό μέλλον, όμως το πρωτότυπο δεν παύει να είναι ενδιαφέρον ως ένα είδος κρυστάλλινης σφαίρας για το τι μπορεί να περιμένουμε αύριο ή μεθαύριο. Και τα σημάδια είναι καλά, αφού το ηλεκτρικό σπορ Zoe αποδίδει 460 PS και 65,2(!) kgm άμεσης ροπής, ενώ δεν ζυγίζει παραπάνω από 1.400 kg.

Πιάνει τα 100 km/h από στάση σε χρόνο σούπερκαρ, μόλις 3,2”, και τα 210 km/h της τελικής του σε λιγότερο από 10”, ενώ ακούγεται σαν μονοθέσιο της Formula E.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εκρηκτικό Renault Zoe RS πριν από το 2020;

Σύμφωνα με τον Steve Sutcliffe του EVO, που το δοκίμασε σε πίστα, το Zoe E-Sport είναι φοβερά διασκεδαστικό στην οδήγηση. Τον εντυπωσίασε ειδικά με το πόσο γρήγορα επιταχύνει, χάρη στην τεράστια ροπή του από μηδέν στροφές, αλλά και με το πόσο καλά φρενάρει.

Σχετικά με το στήσιμό του για την πίστα, διαπίστωσε ότι, παρά την υπερστροφή κατά τη μεταφορά βάρους, έχει την τάση να υποστρέφει έντονα. Με άλλα λόγια, θέλει ακόμα αρκετή εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα.

Η Renault έχει το χρόνο να το κάνει, αλλά εμείς δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε…

[Πηγή: EVO μέσω CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube