Quant 48Volt: ένα επαναστατικό ηλεκτροκίνητο hypercar από το Liechtenstein!

Quant 48Volt: ένα επαναστατικό ηλεκτροκίνητο hypercar από το Liechtenstein!

Έχει 760 ίππους, κάνει το 0-100 σε 2,4” και οι νέου τύπου ενεργειακές κυψέλες του δίνουν αυτονομία 1.000 km με ελάχιστο κόστος.

H nanoFlowcell Holdings, με έδρα τον λιλιπούτειο φορολογικό παράδεισο του Liechtenstein, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία teaser και λίγα στοιχεία για το υπεραυτοκίνητο που θα παρουσιάσει το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης.

Το Quant 48Volt, όπως ονομάζεται, έχει σε πρώτη εφαρμογή το επαναστατικό σύστημα κίνησης nanoFlowcell® 48VOLT, χαμηλής τάσης, με την πρώτη στον κόσμο κινητή ενεργειακή κυψέλη μεταβλητού ελέγχου. Αυτή αποτελεί τη σταθερή πηγή ενέργειας για τους 4 νέου τύπου ηλεκτροκινητήρες χαμηλής τάσης που κινούν το αυτοκίνητο με «αγωνιστικούς ρυθμούς».

Το «εξωπραγματικό αμάξωμα» του Quant 48Volt «υπογραμμίζει τη μοναδική θέση του σούπερ σπορ αυτοκινήτου με την κυψέλη ροής», ενώ οι προδιαγραφές «προϊδεάζουν για το τι μπορεί να αναμένεται από την ηλεκτρική υπερδύναμη»: 760 ίπποι (4x140 kW), 2,4” στο 0-100 km/h και μια τελική που θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h. Η αυτονομία θα φτάνει τα 1.000 km με ένα γέμισμα και η τιμή είναι άγνωστη αφού το πρωτότυπο «δεν είναι προς πώληση (ακόμα)».

Το Quant 48Volt έχει έξι κυψέλες nanoFlowcell® στη σειρά, οι οποίες έχουν βελτιωμένη ενδιάμεση μεμβράνη ανταλλαγής ιόντων και «τα καινοτόμα ηλεκτρικά μοτέρ δίνουν επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου για πρώτη φορά με χαμηλή τάση ρεύματος».

Κατά την εταιρεία, πρόκειται για το «ελαφρύτερο, ασφαλέστερο, πιο συμβατό με το περιβάλλον και πιο οικονομικό σύστημα κίνησης που υπάρχει για ηλεκτρικά οχήματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το nanoFlowcell QUANTiNO «έτοιμο για παραγωγή»

 Θυμίζουμε ότι η κυψέλη nanoFlowcell® τροφοδοτείται με δύο ηλεκτρολύτες, ένα θετικά κι έναν αρνητικά φορτισμένο, από την αλληλεπίδραση των οποίων δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν οι (φθηνοί και αβλαβείς) ηλεκτρολύτες εξαντληθούν, απλά τους αλλάζεις με φρέσκους στο πρατήριο, από τις ειδικές αντλίες (αν και όποτε θα δημιουργηθεί η αντίστοιχη υποδομή).

[Πηγή: nanoflowcell.com]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube