Το nanoFlowcell QUANTiNO «έτοιμο για παραγωγή»

Το nanoFlowcell QUANTiNO «έτοιμο για παραγωγή»

Το επαναστατικό ηλεκτρικό χαμηλής τάσης με αναγεννώμενη κυψέλη και μπαταρία redox περιγράφεται ως «κοντά στο στάνταρ» μοντέλο.

Είναι λίγο δύσκολο να δεις τις διαφορές του εξελιγμένου QUANTiNO από το περσινό πρωτότυπο της Γενεύης, αλλά η nanoFlowcell λέει ότι έχει «αναθεωρηθεί πλήρως».

Συνεχίζει πάντως να είναι ένα μικρό κουπέ 2+2 θέσεων που κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνολικά 80 kW (109 PS).

Η εταιρεία δεν ανακοινώνει τίποτε για τις επιδόσεις του νέου πρωτοτύπου, όμως ξέρουμε ότι ο προκάτοχός του, κατά τον κατασκευαστή του, είχε τελική ταχύτητα 200 km/h. To πρώτο QUANTiNO ήταν επίσης τετρακίνητο και οι δύο δεξαμενές ηλεκτρολυτών (ιονικών υγρών) του έδιναν αυτονομία «πάνω από 1.000 km» (δείτε την αρχή λειτουργίας ΕΔΩ).

Το αναθεωρημένο πρωτότυπο θα εκτεθεί το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης και στη συνέχεια, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, θα υποβληθεί σε μια σειρά δοκιμών εξέλιξης πριν την παραγωγή. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η nanoFlowcell θέλει να ξεκινήσει την κατασκευή ενός μικρού αριθμού αυτοκινήτων που θα πουληθούν σε πελάτες, σε μέχρι στιγμής άγνωστη τιμή.

Στη Γενεύη, η εταιρεία θα φέρει και το QUANT F Evolution, που επίσης είναι μια έκδοση του περσινού QUANT F, σχεδόν έτοιμη για παραγωγή. Κι εδώ η εταιρεία αξιολογεί την πιθανότητα παραγωγής μιας πεπερασμένης σειράς αυτοκινήτων, αλλά μένει να δούμε αν είναι ικανή να φτιάξει αυτά τα αυτοκίνητα…

[Πηγή: nanoFlowcell]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube