Πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Audi TT RS

Πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Audi TT RS

Η κορυφαία έκδοση του νέου TT μπορεί να διαθέτει τη νέα γενιά του 5κύλινδρου κινητήρα με απόδοση πάνω από 400 ίππους.

Αυτές είναι οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες εν ώρα δοκιμών του νέου Audi TT RS.

Το νέο TT RS θα εξακολουθεί να έχει 5κυλίνδρο TFSI κινητήρα 2,5 λίτρων, αλλά δεν είναι σίγουρο εάν θα έχει τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με το RS3. Ο 5κύλινδρος TFSI του RS3 αποδίδει 367 ίππους, αλλά για την περίπτωση του TT η Audi ίσως να θέλει να προσθέσει λίγους ακόμα ίππους για να μπορεί να μεγαλώσει τη διαφορά μεταξύ της κορυφαίας έκδοσης και της S που έχει 310 ίππους από τον 4κύλινδρο 2.0 TFSI.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν στον βρετανικό Τύπο ότι το νέο TT RS ίσως διαθέτει τη νέα γενιά του 5κύλινδρου TFSI με το αλουμινένιο μπλοκ. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει την Audi για ακόμα μεγαλύτερη ισχύ στο RS, αλλά θα μειώσει και το βάρος στον εμπρός άξονα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και τα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Πέρα όμως από τον καινούργιο κινητήρα, το νέο TT RS θα είναι τετρακίνητο και θα προσφέρεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic.

Τέλος, θα υπάρξουν και αισθητικές διαφορές για την κορυφαία RS έκδοση, με επιθετικότερης σχεδίασης προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και φυσικά μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και οβάλ απολήξεις εξατμίσεων.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube