Επίσημο: Έρχεται το Honda Civic κουπέ

Επίσημο: Έρχεται το Honda Civic κουπέ

H Honda επιβεβαίωσε ότι θα αποκαλύψει το νέο Civic κουπέ στο Los Angeles Auto Show 2015, την προσεχή εβδομάδα.

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα αποκαλύψει την κουπέ έκδοση του Civic, την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17 Νοεμβρίου, οπότε και ανοίγει τις πύλες του για τον Τύπο, το μεγάλο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Δυτικής Ακτής.

Το Civic κουπέ που θα έρθει να συμπληρώσει την γκάμα της επόμενης, της δέκατης γενιάς του ιαπωνικού μικρού οικογενειακού μοντέλου (κυκλοφορεί ήδη στην Αμερική) αναμένεται στην αγορά 18 μήνες από σήμερα, δηλαδή το καλοκαίρι του 2017. Σχεδιαστικά θα ενσωματώνει «ακόμα πιο σπορ γραμμές» από το υφιστάμενο σεντάν και αναμένεται να δείχνει παρόμοιο με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο φετινό New York International Auto Show (φωτογραφίες).

Όπως και τα αδελφά του Civic χάτσμπακ και σεντάν, το κουπέ αναμένεται να διατεθεί με μέρος της υφιστάμενης και με τη μελλοντική γκάμα των κινητήρων της Honda: 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο με εκτιμώμενη ισχύ 125 PS [οδηγούμε σε πρωτότυπο], 4κύλινδρος 1,5λιτρος τούρμπο με εκτιμώμενη ισχύ 160-180 PS και για βασικό μοτέρ το υφιστάμενο 1.800άρι i-VTEC με τους 141 PS. Όσον αφορά τον ντίζελ, η ιαπωνική εταιρεία έχει διαθέσιμο τον 1.6 i-DTEC με τους 120 ίππους, αλλά αναμένεται να μπει ο ίδιος και στη διτούρμπινη εκδοχή του με τους 160 PS που προς το παρόν τον έχουμε δει μόνο στο Honda CR-V. Και λέμε αναμένεται, καθώς σε ερώτησή μας στην παρουσίαση του τελευταίου, ο τεχνικός υπεύθυνος του CR-V 1.6 i-DTEC 160 PS, μας επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να τοποθετηθεί στην επόμενη γενιά του Civic.

Το νέο Honda Civic κουπέ θα στηρίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της ιαπωνικής εταιρείας και χρειάστηκε τρία χρόνια εξέλιξη, ενώ η εξέλιξή του κατά κύριο λόγο έγινε στο τεχνικό κέντρο της εταιρείας στο Ohio, ενώ ο σχεδιασμός του στο σχεδιαστικό κέντρο στην Καλιφόρνια. Βέβαια, τα ευρωπαϊκά μοντέλα θα υποστούν τις απαραίτητες βελτιώσεις στα κέντρα εξέλιξης της Honda στο Swindon στην Αγγλία και στο Offenbach, στη Γερμανία. Και το Civic κουπέ θα αποτελέσει συστατικό της επίθεσης που θα εξαπολύσει προσεχώς η Honda στην Ευρώπη με πέντε νέα μοντέλα

[Πηγή Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube