Προ των πυλών το νέο VW Golf R 400

Προ των πυλών το νέο VW Golf R 400

Η έλευση του νέου DSG10 επισπεύδει την έναρξη παραγωγής του GOLF R 400.

Το πρωτότυπο του VW Golf R 400 είχε παρουσιαστεί φέτος την άνοιξη στην έκθεση του Πεκίνου, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είχαμε λίγο καιρό μετά, η κορυφαία έκδοση του ταχύτερου Golf όλων των εποχών «έψαχνε» για ένα ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα μπορούσε να διαχειριστεί την ροπή των 45,9 kgm που αποδίδει ο 2λιτρος TFSI του Golf R 400. Το νέο όμως DSG 10 σχέσεων που παρουσιάστηκε εχθές, μπορεί.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές στον αγγλικό Τύπο, η έκδοση παραγωγής του Golf R 400 βρίσκεται πολύ κοντά και δεν θα διαφέρει αισθητικά από το πρωτότυπο. Ως γνωστόν, το πρωτότυπο του κορυφαίου Golf διαθέτει 2λιτρο TFSI που αποδίδει 400 ίππους και 45,9 kgm ροπής και τετρακίνηση 4Motion. Στην έκδοση παραγωγής όμως μπορεί να δούμε αύξηση της ισχύος κατά 20 ίππους (συνολικά 420 ίππους όπως στο επερχόμενο Audi TT RS), ενώ το σύστημα των φρένων θα διαθέτει μάλλον και τις εμπρός κεραμικές δισκόπλακες από το επερχόμενο Audi RS3.

Τέλος, η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεση της Φρανκφούρτης και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2015.

[Πηγή: Car Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube