Πράσινο φως για το μεγάλο SUV της Opel

Πράσινο φως για το μεγάλο SUV της Opel

Το νέο γερμανικό SUV θα παρουσιαστεί το 2020 και θα διαθέτει plug-in hybrid και GSi έκδοση.

Η Opel ετοιμάζει ένα νέο SUV που θα λανσαριστεί σε τρία χρόνια και θα αποτελεί τη νέα της ναυαρχίδα.

Το σκίτσο που έδωσε στην δημοσιότητα η Opel, μας δείχνει την εξέλιξη που θα υποστεί η σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, με ακόμα πιο τονισμένα φώτα. Στο σκίτσο ακόμα βλέπουμε να απουσιάζει η μάσκα, κάτι που μαρτυρά και το πιθανό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Εννοείται όμως ότι το νέο μεγάλο SUV θα έχει για αρχή θερμικούς κινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Opel Crossland X 1.2 Turbo AT6

Πέρα όμως από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, το νέο μεγάλο SUV θα χρησιμοποιήσει και το plug-in hybrid σύστημα κίνησης του αδελφού Peugeot 5008.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Opel Mokka X 1.4 Turbo 4x2

To νέο μοντέλο θα βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα του Groupe PSA EMP2 που χρησιμοποιούν και τα αντίστοιχου μεγέθους Citroën C5 Aircross και Peugeot 5008. Η εμφάνισή του θα αποτελεί μια εξέλιξη της υπάρχουσας σχεδιαστικής γλώσσας της Opel.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Opel Grandland X

Από πλευράς ονόματος, το νέο μοντέλο θα διαθέτει το διακριτικό “X” και θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της Opel. Το τελευταίο μεταφράζεται και σε πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και αυτόνομης οδήγησης.

Τέλος, το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί τιμολογιακά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα μοντέλα των Peugeot και Citroën, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκδοση επιδόσεων με τον λογότυπο GSi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube