Polestar 1: Δοκιμή υψηλής ταχύτητας [video]

Polestar 1: Δοκιμή υψηλής ταχύτητας [video]

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει το πρόσφατο πρωτότυπο Polestar 1 σε τεστ κρατήματος και υψηλής ταχύτητας.

Το νεοσύστατο εμπορικό σήμα της Volvo Cars έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video του σπορ κουπέ Polestar 1 από δοκιμές στο όριο, λίγο πριν από το λανσάρισμά του στα μέσα του 2019.

Το video δείχνει τους μηχανικούς να δοκιμάζουν πρόσφατα πρωτότυπα του Polestar 1 σε μια ιδιωτική πειραματική εγκατάσταση, προκειμένου να ρυθμίσουν με ακρίβεια την απόκριση του τιμονιού και του torque vectoring. Το Polestar 1 παρουσιάζεται να οδηγείται υπό μεγάλη πίεση σε κεκλιμένη πίστα με ταχύτητα έως και 220 km/h, καθώς και ένα σφιχτό, στριφτερό κομμάτι με ταχύτητα περίπου 130 km/h και σε παρατεταμένες καμπές.

«Κάθε φορά που οδηγείς το Polestar 1, θα πρέπει αμέσως να αισθάνεσαι ότι έχεις τον έλεγχο», λέει ο επικεφαλής δοκιμαστής, Joakim Rydholm. Ο οποίος εξηγεί ότι θέλει το νέο υβριδικό κουπέ να είναι τόσο εύκολο στην οδήγηση όσο και άνετο στην καθημερινή χρήση, αλλά ταυτόχρονα και «συναρπαστικό» όποτε ο οδηγός το θελήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Polestar αξιολογεί την αντοχή ανθρακονημάτων με ένα επιτυχές crash test [video]

Η Polestar δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την τελική ταχύτητα ή το χρόνο για σπριντ των 0-100 km/h. Αλλά να θυμίσουμε ότι το plug-in hybrid κουπέ συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα με δύο ηλεκτρομοτέρ και μια μεγάλη μπαταρία, αποδίδοντας σε συνδυασμό 612 άλογα και 101,9 kgm. Νούμερα που μπορούν να του δώσουν χρόνο κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα στα 0-100 km/h και τελική ταχύτητα κοντά στα 300 km/h.

Χάρη στην ισχυρή μπαταρία του, με μια πλήρη φόρτιση, το Polestar 1 μπορεί να καλύψει 150 km, κινούμενο αμιγώς ηλεκτρικά. Η Polestar αναφέρει ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες της στη νέα μονάδα παραγωγής στο Chengdu της Κίνας, με τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής να προβλέπονται να αφήσουν πίσω τους τη γραμμή συναρμολόγησης στις αρχές του 2019, πριν από τις πρώτες παραδόσεις που τοποθετούνται γύρω στο Ιούνιο.

Όταν θα κυκλοφορήσει, το Polestar 1 δεν θα είναι φθηνό, φυσικά, καθώς η τιμή του στην Ευρώπη έχει ανακοινωθεί στις €155.000. Να θυμίσουμε ότι το δεύτερο μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το Polestar 2, με ισχύ πάνω από 400 άλογα και αυτονομία 560 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube