Πλήρης εκσυγχρονισμός για το Škoda Octavia του 2020

Πλήρης εκσυγχρονισμός για το Škoda Octavia του 2020

Η νέα γενιά του Octavia θα αποκτήσει υβριδικές εκδόσεις και θα ηγείται του νέου προϊοντικού πλάνου της Škoda.

Τα επόμενα τρία χρόνια είναι πολύ σημαντικά για την Škoda, μιας και η έλευση εννέα νέων μοντέλων αναμένεται να την «μεταλλάξουν». Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ηγετική θέση σε αυτή τη νέα γκάμα θα έχει η επόμενη γενιά του Octavia.

Παρά το γεγονός ότι η Škoda, όπως και όλες σχεδόν οι εταιρείες, έχει επικεντρωθεί στις κατηγορίες των crossover και SUV, η εξέλιξη της νέας γενιάς του Octavia πραγματοποιείται με ευλάβεια για ευνόητους λόγους. Πρόκειται για το μοντέλο σύμβολο της φίρμας και για έναν νικητή στον εμπορικό στίβο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Octavia 1.6 TDI DSG

Η παρούσα γενιά υπέστη facelift πριν περίπου ένα χρόνο, οπότε η νέα θα κάνει την εμφάνισή της το 2020. Θα πατήσει πάνω σε μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A1 και θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μια plug-in hybrid και μία 48βολτη mild hybrid έκδοση. Φυσικά η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει τους 1.0 και 1.5 TSI, ενώ αναμένεται να δούμε και τον καινούριο 1.5 TDI.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Octavia RS 2.0 TDI DSG 4x4

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, οι σχεδιαστές της Škoda θα διατηρήσουν το 5θυρο liftback αμάξωμα, αλλά θα του προσδώσουν πιο δυναμικά χαρακτηριστικά με περισσότερες ακμές, μεγαλύτερη μάσκα και μικρότερα μονά φώτα εμπρός. Η καμπίνα θα προσφέρει περισσότερους χώρους, αυξημένη πρακτικότητα και φυσικά όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά άνεσης και συνδεσιμότητας.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube