Πισωκίνητο Audi R8 GT, RS4 Avant 2.9 V6 και SQ2 στη Φρανκφούρτη;

Πισωκίνητο Audi R8 GT, RS4 Avant 2.9 V6 και SQ2 στη Φρανκφούρτη;

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές θα παρουσιάσουν σε λίγες ημέρες πλειάδα νέων μοντέλων στο εθνικό Σαλόνι Αυτοκινήτου, στη Φρανκφούρτη.

Η Audi είναι μια από τις εταιρείες που κατεβαίνει στην ΙΑΑ 2017 με ένα σταντ που σφύζει από καινούργια και ανανεωμένα μοντέλα και εκδόσεις.

Σύμφωνα με το Automobile Magazine, η Audi Sport θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και μια πισωκίνητη έκδοση του R8, υπό την ονομασία R8 GT. Εικάζουμε ότι θα πρόκειται για μια έκδοση παρόμοια με το προηγούμενο R8 GT που θα είναι πάνω από 100 kg ελαφρύτερη από το στάνταρ μοντέλο και ελαφρά πιο ισχυρή, με μόνη διαφορά την απουσία τετρακίνησης.

Η ισχύς θα πρέπει να είναι η ίδια με αυτή του R8 V10 plus, στους 610 PS, ενώ το βάρος από τα 1.780 θα κατέβει στα 1.680 kg, διαμορφώνοντας τη σχέση ιπποδύναμης:βάρους στα 2,75 kg/PS. Αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έναρξη της ΙΑΑ για να περιέλθουν σε γνώση μας οι ακριβείς λεπτομέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi R8 @ Serres Racing Circuit [video]

Εν τω μεταξύ, το RS4 Avant θα διατίθεται με τα ίδια «εντόσθια» με αυτά του RS5 Coupé –που σημειωτέον στις μετρήσεις έγραψε στα χέρια μας σήμερα 0-100 km/h σε 3,8”! Αυτό σημαίνει ότι θα φορά τον 2.9λιτρο διτούρμπινο V6 με 450 PS και 61,2 kgm, συνδυασμένο με το ίδιο 8άρι αυτόματο σασμάν προέλευσης ZF, συνδυασμένο φυσικά με τετρακίνηση quattro.

To Automobile αναφέρει ότι ένα Audi SQ2 με 275 άλογα θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη.

Καθώς οι ημέρες που το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα ανοίξει τις πύλες του για τον Τύπο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια για το κοινό, οι πληροφορίες όλο και θα πυκνώνουν, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

[Πηγή Automobile Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube