Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι τώρα και το πιο γρήγορο αυτόνομο

Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι τώρα και το πιο γρήγορο αυτόνομο

Το NIO EP9 πέτυχε τον ταχύτερο αυτόνομο γύρο στην πίστα Formula 1, Circuit of the Americas, στο Texas.

To NIO EP9 της κινεζικής NextEV παρουσιάστηκε πέρσι και ήδη κατέχει το ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Nürburgring, με χρόνο 7’ 05” 12.

Δεν είναι παράξενο, αφού το NIO EP9 έχει ιπποδύναμη 1.360 PS για ένα συνολικό βάρος 1.740 kg. Όσο για την εμφάνισή του, σας αφήνουμε να κρίνετε μόνοι σας.

Τώρα, το ηλεκτρικό σούπερκαρ πέτυχε ένα ακόμη ρεκόρ για να επιδείξει τις αυτόνομες ικανότητές του: Γύρισε το Circuit of the Americas σε 2’ 40” 33 χωρίς οδηγό. Κι έπιασε στην ευθεία ταχύτητα 256 km/h.

Αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό, θα σας πούμε ότι στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο ένας οδηγός κι έσπασε το ρεκόρ για μοντέλα δρόμου στην αμερικάνικη πίστα, με χρόνο 2’ 11” 30 και μέγιστη ταχύτητα 274 km/h στην ευθεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Nio EP9 σπάει τα ρεκόρ σε Nürburgring και Paul Ricard [videos]

Η NextEV ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία και το λογισμικό εξελίχθηκαν από το μηδέν μέσα σε μόλις 4 μήνες από την NIO US που εδρεύει στη Silicon Valley. Η ΝΙΟ λέει ότι θα κάνει λανσάρισμα του αυτόνομου σούπερκαρ στο Κέντρο Εκδηλώσεων Coppertank του Texas, στις 10-12 Μαρτίου.

«Στη ΝΙΟ έχουμε σκοπό να υψώσουμε τον πήχη για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα ρεκόρ με το NIO EP9 δείχνουν την αυτοκινητική και τεχνολογική μας γνώση ώστε να είμαστε ηγέτες στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο CEO της ΝΙΟ US, Padmasree Warrior. «Η ομάδα μας στη Silicon Valley συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ταλέντα από τον αυτοκινητικό και λογισμικό τομέα, τα οποία μας επέτρεψαν να επιτύχουμε αυτό το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα σε απίστευτα σύντομο χρόνο.

«Ο στόχος μας είναι να γίνουμε η καλύτερη εταιρεία της επόμενης γενιάς, προσφέροντας αυτόνομα οχήματα και εκπληκτικές εμπειρίες για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε το όραμά μας για το αυτοκίνητο του μέλλοντος, στο Austin του Texas, στο φεστιβάλ SXSW το Μάρτιο».

[Πηγή: NIO]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube