Περισσότερη ισχύς και προηγμένα αυτόνομα συστήματα για τη Mercedes-AMG S 63 [video]

Περισσότερη ισχύς και προηγμένα αυτόνομα συστήματα για τη Mercedes-AMG S 63 [video]

Η μεγάλη μπερλίνα επιδόσεων της Mercedes-AMG μπορεί να ξεπεράσει τους 600 PS και θα κληρονομήσει τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της ανανεωμένης S-Class

Ένα αυτοκίνητο εξέλιξης της facelifted Mercedes-AMG S 63 βιντεοσκοπήθηκε από τον Γερμανό χρήστη  του YouTube Walkoart, πριν από το αναμενόμενο λανσάρισμα του αυτοκινήτου αργότερα μέσα στο 2017.

Σύμφωνα μα αυτά που βλέπουμε στις εικόνες και στο video, η ανανεωμένη AMG S 63 θα έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός πίσω, καθώς και νέα γραφικά στα εμπρός φανάρια. Σε παλαιότερες φωτογραφίες scoop με δοκιμές του αυτοκινήτου στο Nürburgring (αυτές που βλέπετε) υποθέτουμε ότι θα υπάρχουν ακόμη νέες ελαφρές ρυθμίσεις στο σασί και στις αναρτήσεις.

Όπως και με την αδελφή Mercedes-AMG S 63 Coupé, η οποία επίσης μέσα στο 2017 θα φρεσκαριστεί, ο ισχύς αναμένεται να αυξηθεί από τα σημερινά 585 PS. Ο σημερινός 5,5λιτρος κινητήρας V8 της S63, που αποδίδει ροπή 91,7 kgm από τις 2.250 μέχρι τις 3.750 rpm, επιταχύνει το αυτοκίνητο 0-100 km/h σε τέσσερα δευτερόλεπτα. Με δεδομένη την αύξηση της ιπποδύναμης αυτό το νούμερο θα κατέβει ακόμα παρακάτω, που ακόμα κι έτσι είναι εντυπωσιακός χρόνος για μια μπερλίνα που ζυγίζει πάνω από δύο τόνους.

Η ανανεωμένη S 63 θα λανσαριστεί σχεδόν μαζί με την επίσης ανανεωμένη γκάμα της S-Class που θα είναι σημαντικά προηγμένη σε αυτόνομα συστήματα. Και μέχρι στιγμής έχουμε ήδη δείγμα της τεχνολογίας αυτής που θα περάσει βεβαιότατα και στην S 63.

Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν μια εσχάτως εξελιγμένη λειτουργία Ενεργής Διατήρησης της Απόστασης που υποστηρίζει πλήρως αυτόνομη επιτάχυνση και επιβράδυνση για κάθε δεδομένη διαδρομή που έχει προγραμματιστεί μέσω του συστήματος πλοήγησης, σε συνδυασμό με ένα ανανεωμένο σύστημα Ενεργού Βοηθείας Ορίου Ταχύτητας.

Ένα προσαρμοζόμενο cruise control επιτρέπει ακόμη προσαρμόζει αυτόνομα την ταχύτητα ανάλογα με τη διαδρομή, φρενάροντας πριν από τις στροφές, επιβραδύνοντας όταν πλησιάζει εξόδους αυτοκινητοδρόμου και σταματώντας το αυτοκίνητο όταν οδηγός υποδείξει ότι να διασχίσει κάθετα την κυκλοφορία του αντίθετου ρεύματος.

Η υφιστάμενη S 63 κοστίζει στην Ελλάδα 233.500 ευρώ. Οπότε, με όλη αυτή την πληθώρα των τεχνολογικών συστημάτων εκτιμούμε ότι θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τα 250 χιλιάρικα.

[Πηγή video walkoART]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube