Διαρροή, νέο Daihatsu Copen

Διαρροή, νέο Daihatsu Copen

Σκαναρισμένες φωτογραφίες από την μπροσούρα του νέου Daihatsu Copen κυκλοφόρησαν ένα μήνα πριν από την επίσημη παρουσίασή του.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Diahatsu παρουσίασε στο Tokyo Motor Show το πρωτότυπο Kopen, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα για μια εμπορική μορφή του το 2015.

Ημερομηνία που κατά τα φαινόμενα  δεν ισχύει, τουλάχιστον όσο αφορά την επίσημη αποκάλυψή του, κατά την προσφιλή και κρυψίνοα πρακτική των Ιαπώνων. Οι σκαναρισμένες φωτογραφίες από κάποιο προσπέκτους δείχνουν ένα αυτοκίνητο που μοιάζει στο πρωτότυπο. Μοντέλο που, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η Daihatsu, θα διαθέτει 13 εξατομικευμένα συνθετικά πάνελ που θα συνιστούν το «καβούκι» του νέου Copen.

Το ιαπωνικό kei car θα χρησιμοποιεί μια δομή πλαισίου D-Frame που θα είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από το πλαίσιο του πρώτου μοντέλου. Η σημαντικά καλύτερη στρεπτική ακαμψία αναμένεται να βελτιώσει όχι μόνο το κράτημα, αλλά και την άνεση κύλισης. Επιπλέον, το νέο Daihatsu Copen θα διαθέτει ηλεκτρική οροφή που θα χρειάζεται 20” για το άνοιγμα/κλείσιμο.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένα 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 660 cc που θα αποδίδει μέγιστη 64 PS στις 6.400 rpm και μέγιστη ροπή 9,4 kgm στις 3.200 rpm. Το μικρό μοτέρ θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο 6άρι σασμάν είτε με CVT (έξτρα) που θα έχει και εφτά προκαθορισμένες σχέσεις που θα αλλάζουν και από paddles στο τιμόνι.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Daihatsu Copen αναμένεται τον Ιούνιο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το 2015. Φήμες θέλουν το Copen να έρχεται αργότερα και στην Ευρώπη, αλλά με ισχυρότερο κινητήρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube