Επίσημο: Volkswagen up! GTI, στα χνάρια του Golf GTI MKI [video]

Επίσημο: Volkswagen up! GTI, στα χνάρια του Golf GTI MKI [video]

Με κόμπακτ διαστάσεις, χαμηλό βάρος, δυνατό μοτέρ και δυνατές επιδόσεις, το up! GTI είναι ό,τι πλησιέστερο στο πρώτο Golf GTI.

Η συμπλήρωση των 41 χρόνων από την παρουσίαση του πρώτου Golf GTI, κρύβει μια ευχάριστη έκπληξη.

Είναι η επίσημη παρουσίαση της ομώνυμης έκδοσης του up!, που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ετήσια συνάντηση των Golf GTI που θα γίνει στη λίμνη Wörthersee, 24 με 27 Μαΐου.

Καθότι το έχουμε ήδη οδηγήσει σε πρωτότυπη μορφή, ξέρουμε ήδη ότι το up! GTI με τον 1.0 TSI κινητήρα που αποδίδει 115 ίππους και 20,4 kgm ροπής είναι πολύ ζωντανό στην οδήγηση μικρό αυτοκίνητο. Ουσιαστικά δηλαδή εκφράζει απόλυτα τα ιδανικά της πρώτης γενιάς του Golf GTI και για να τονίσει ακριβώς αυτή τη σύνδεση, η Volkswagen έφτιαξε ένα σχετικό video με τα δύο μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το πρωτότυπο Volkswagen up! GTI

Με βάρος μόλις 997 kg, το up! GTI θα πετυχαίνει 0-100 km/h σε μόλις 8,8” και η τελική του θα φτάνει τα 197 km/h. Δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερα τεχνικά στοιχεία, απλώς ότι η εμφάνιση θα είναι σαφώς πιο σπορ.

Θα χαρακτηρίζεται από την κόκκινη γραμμή στη μάσκα και το κυψελοειδές πλέγμα στον προφυλακτήρα, ενώ ο λογότυπος GTI θα δίνει το παρόν στο πίσω μέρος, όπως κι ένα σπόιλερ οροφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Golf GTI Clubsport

Η χαμηλωμένη κατά 15 mm ανάρτηση και οι αυτοκόλλητες ρίγες θα κάνουν επίσης σημαντική διαφορά από τις απλές εκδόσεις, ενώ στην καμπίνα τη διαφορά κάνει το σπορ δερμάτινο τιμόνι, τα καθίσματα με τις παραδοσιακές καρό επενδύσεις και το λεβιέ του κιβωτίου των έξι σχέσεων με τη χαρακτηριστική λαβή.



Το κορυφαίο up! θα ξεκινήσει να πωλείται στις αρχές του 2018, διαθέσιμο σε κόκκινο, λευκό, μαύρο, ασημί και μπλε χρώμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube