Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Ελλάδα για το Ford Ranger Wildtrack X

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Ελλάδα για το Ford Ranger Wildtrack X

To Ford Ranger Wildtrack X πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς οργάνωσης International Pick Up Award (IPUA).

Ford Ranger Wildtruck X

Οι συστάσεις για το Ford Ranger περιττεύουν. Το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου, η σκληροπυρηνική έκδοση Ford Ranger Wildtrack X έκανε την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Κροατία το 2021, η ομάδα που απαρτίζουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής αλλά και οι δημοσιογράφοι του IPUA (17 τον αριθμό) είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το Wildtrack X σε καλοστημένες ασφάλτινες και μη, διαδρομές της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα μέλη της επιτροπής και οι δημοσιογράφοι που οδήγησαν το αυτοκίνητο φάνηκαν να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το στήσιμο και την οδηγική συμπεριφορά του εμβληματικού pick-up της Ford.

To Ford Ranger Wildtrack X υπόσχεται αστείρευτες εκτός δρόμου δυνατότητες, εξαιρετική ποιότητα κύλισης, ικανοποιητικές επιδόσεις και κατανάλωση, καθώς επίσης κορυφαία συνδεσιμότητα και ασφάλειαFord Ranger Wildtruck X

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο Toyota Hilux GR Sport II

To αυτοκίνητο κινείται από τον υπερσύγχρονο bi-turbo κινητήρας ντίζελ 2.0L EcoBlue, ο οποίος σύμφωνα με όσους δοκίμασαν το αυτοκίνητο εξασφαλίζει αρκετά καλή κατανάλωση (για τα δεδομένα της κατηγορίας του), αλλά και ικανοποιητικές επιδόσεις.

Η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 205 ίππους (151 kW) στις 3.750 rpm και ροπή 500 Nm στις 1.750 rpm. Η επιβλητική αυτή έκδοση συνδυάζεται αποκλειστικά με το κορυφαίο στην κατηγορία αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων, εξασφαλίζοντας ευκολία στην καθημερινότητα και την εργασία, αλλά και σπορ απόδοση όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.  

Ford Ranger Wildtruck X

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 4ΜΟΤΙΟΝ

Κατά την οδήγηση του νέου Ranger Wildtrak X στις ειδικά επιλεγμένες εκτός δρόμου διαδρομές της Αττικής στην περιοχή της Λαυρεωτικής, ιδιαίτερα θετικά ήταν επίσης τα σχόλια των δοκιμαστών και για το πρόγραμμα οδήγησης Rock Crawl, που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Raptor.

Το σύστημα αυτό ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού, τον έλεγχο του συστήματος πρόσφυσης αλλά και το πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων με στόχο τον βέλτιστο έλεγχο του οχήματος κατά την «πλοήγησή» του με χαμηλές ταχύτητες σε βραχώδη και κακοτράχαλα εδάφη.

Ταυτόχρονα, το πακέτο των off-road τεχνολογιών που ανοίγουν νέους ορίζοντες και διευρύνουν τις ήδη υψηλές δυνατότητες του νέου Ranger Wildtrak X περιλαμβάνουν το Trail Turn Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring που χρησιμοποιεί τα φρένα για μείωση της ακτίνας στροφής μέχρι και 25% σε περιορισμένους χώρους, καθώς και το Trail Control, που λειτουργεί όπως το cruise control.

Ford Ranger Wildtruck X

Με αυτό, ο οδηγός του νέου pick up της Ford, σε δύσκολα εδάφη μπορεί απλά να επιλέγει ταχύτητα κίνησης κάτω από 32 km/h με το όχημα να διαχειρίζεται αυτόματα την επιτάχυνση και την πέδηση για να τη διατηρήσει σταθερή. Και κάπως έτσι, ο ίδιος μπορεί να επικεντρώνεται στους ελιγμούς διεύθυνσης του οχήματος.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νικητής των δοκιμών του International Pick Up Award 2023 που έγινε στη χώρα μας, θα κατακτήσει τη διάκριση IPUA 2024-2025. Η ανακοίνωση και απονομή στον νικητή θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Solutrans, στη Λυών της Γαλλίας στις 22 Νοεμβρίου 2023.

Ford Ranger Wildtruck X

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube