Ό,τι γνωρίζουμε για το νέο Nissan Micra

Ό,τι γνωρίζουμε για το νέο Nissan Micra

Η επόμενη γενιά του Nissan Micra θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Θα έχει την ίδια βάση με το επερχόμενο Renault 5 και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία από το 2025.

Η επόμενη γενιά του Nissan Micra θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Μετά την ανανέωση της συμμαχίας τους, οι Renault-Nissan αλλά και η Mitsubishi, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους πάνω στα ηλεκτρικά μοντέλα. Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λάβει τα οφέλη τη συνεργασίας τους, θα είναι το νέο Nissan Micra.

Θυμίζουμε ότι το Renault Megane E-Tech και το νέο Scénic Electric είναι βασισμένα στην πλατφόρμα του Nissan Ariya, αλλά τα μοντέλα αυτά είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.

Με το Nissan Micra θα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς θα έχει ακριβώς την ίδια αρχιτεκτονική με το Renault 5 και θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της Γαλλίας στο Douai. Ουσιαστικά λοιπόν, το νέο Micra θα σχεδιαστεί έτσι από τη Nissan αλλά θα κατασκευάζεται από τη Renault, χρησιμοποιώντας την κοινή πλατφόρμα των εταιριών.

Το νέο και ηλεκτρικό Nissan Micra θα έρθει με αυτονομία έως και 400 km!

Nissan Micra

Το Nissan Micra έκτης γενιάς αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ιαπωνικής φίρμας, Nissan Ambition 2030, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021. Η στρατηγική έχει θέσει ως στόχο να παρουσιαστούν από τη Nissan 15 νέα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ώστε μέχρι το 2030, τουλάχιστον το 50% της γκάμας της να αποτελείται από εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα. 

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί το νέο Nissan Micra θα είναι η CMF-B EV, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Renault, Luca De Meo, το μεγάλο κέρδος από τη νέα πλατφόρμα είναι πως «με την CMF-B EV πλατφόρμα θα είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε τιμή ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Βασιζόμενη στα παραπάνω, η Nissan υπολογίζει πως θα καταφέρει να λανσάρει τη νέα γενιά του σουπερμίνι της στην ευρωπαϊκή αγορά, με τιμή που θα κυμαίνεται κοντά στα 25.000 ευρώ.   

Nissan Micra

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησής του, το νέο Micra θα είναι αποκλειστικά ως ηλεκτρικό και θα εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 136 ίππους. Απόδοση, η οποία είναι παρόμοια με αυτή των κυριότερων ανταγωνιστών του όπως τα Peugeot e-208, Opel Corsa Electric κ.ά.

Η αυτονομία του θα φτάνει έως και τα 400 km και θα υπάρχουν αρκετές επιλογές για το μέγεθος της μπαταρίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς και θα χρησιμοποιεί μπαταρίες με χωρητικότητα 40 ή 52 kWh.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης τέλος, το νέο Micra θα υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από τα πρωτότυπα που έχουν παρουσιάσει οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια, όπως το Hang-Out.

Nissan Micra

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube