Επίσημες προδιαγραφές του ευρωπαϊκού Honda HR-V

Επίσημες προδιαγραφές του ευρωπαϊκού Honda HR-V

Το μικρό crossover Honda HR-V έρχεται το προσεχές φθινόπωρο στην Ευρώπη με κινητήρες 1.5 i-VTEC και 1.6 i-DTEC.

Η Honda επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία των μικρών crossover με το νέο HR-V. Μετά το λανσάρισμά του στις αγορές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ έρχεται και στην Ευρώπη το φθινόπωρο, με κινητήρες που το καθιστούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τη Honda, η σχεδίαση του αμαξώματος του νέου Honda HR-V παντρεύει τις τολμηρές γραμμές ενός κουπέ με τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός SUV, την ίδια στιγμή που το εσωτερικό προσφέρει την προσαρμοστικότητα ενός πολυμορφικού. Η τοποθέτηση ενός χαμηλού ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του πατώματος έχει επιτρέψει την τοποθέτηση πίσω καθισμάτων Magic Seats, αντίστοιχων με του Honda Civic, τα οποία προσφέρουν τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις για τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 453 lt, τιμή-ρεκόρ για την κατηγορία.

Στο ταμπλό χρησιμοποιούνται «μαλακά πλαστικά υψηλής ποιότητας που δημιουργούν ένα premium περιβάλλον», σύμφωνα με την ίδια τη Honda, ενώ στις εκδόσεις εξοπλισμού Sport και Executive στο κέντρο του βρίσκεται η οθόνη αφής 7’’ του συστήματος Honda Connect. Το λογισμικό του συστήματος είναι Android 4.0.4, οπότε ένας χρήστης smartphone εξοικειώνεται από την πρώτη στιγμή με τη χρήση του και έχει εύκολη πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές. Το σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων και navigation της Garmin.

Στην Ευρώπη το νέο Honda HR-V θα διατίθεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο. Ο κινητήρας βενζίνης είναι ένας ατμοσφαιρικός 1.5 i-VΤEC που αποδίδει 130 PS και συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Εναλλακτική επιλογή είναι ο ντίζελ 1.6 i-DTEC 120 ίππων, τον οποίο έχουμε γνωρίσει στα Honda Civic και CR-V. Περισσότερες προδιαγραφές, επιδόσεις και τιμές κατανάλωσης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, πέρα από το ότι και οι δύο κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Με το χαμηλό κέντρο βάρους και την άκαμπτη δομή του το νέο HR-V υπόσχεται ότι θα ικανοποιεί τον οδηγό ακόμα και στη σπορ οδήγηση. Η προσεγμένη ηχομόνωση θα δημιουργεί «μια ποιοτική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην καμπίνα» ενώ για τη δύσκολη στιγμή θα φροντίζουν όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας της Honda. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Intelligent Speed Assist, City Brake Active Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition system, και High-beam Support System.

Το νέο Honda HR-V αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2015.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube