Οι έξι επετειακές McLaren LM25 της Lanzante, είναι επτά

Οι έξι επετειακές McLaren LM25 της Lanzante, είναι επτά

Η Lanzante παρουσίασε έξι ειδικές εκδόσεις LM25 για τα σύγχρονα μοντέλα της McLaren, λόγω των 25 ετών από τη νίκη της McLaren F1 GTR στις 24 Ώρες του Le Mans. Ετοιμάζει όμως και μία έβδομη.

Η επικράτηση της McLaren F1 GTR στo Le Mans του 1995 έχει βάλει το λιθαράκι της στη φήμη του μοντέλου, που πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των ακριβότερων αυτοκινήτων όλων των εποχών, αλλά και στη διάδοση του ονόματος της αγωνιστικής ομάδας Lanzante. Η οποία επίσης είναι γνωστή για τη δημιουργία εκδόσεων δρόμου με βάση αγωνιστικά και πιστάδικα μοντέλα της McLaren, όπως η F1 GTR και η P1 GTR.

Φέτος, η Lanzante αποφάσισε να γιορτάσει τα 25 χρόνια από εκείνη τη νίκη, παρουσιάζοντας εκδόσεις «LM25» για πολλά από τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας: 600LT Coupe & Spider, 765LT Coupe & Spider, Senna και Senna GTR. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να έχουν ήδη κάποιο από αυτά στην κατοχή τους, ή να στείλουν στη Lanzante ένα ολοκαίνουργιο απόκτημα, κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής της McLaren.

Το πακέτο επεμβάσεων/βελτιώσεων LM25 έχει κάποια κοινά βασικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι το σκούρο χρώμα Ueno Grey, με πιο ανοιχτόχρωμα γκρι σπόιλερ στο κάτω μέρος του αμαξώματος, διχρωμία που παραπέμπει στα χρώματα της Ueno Clinic τα οποία φορούσε η νικήτρια McLaren F1 GTR το 1995. Στο πλάι αχνοφαίνεται το Νο 59 σε μαύρο, και χαμηλότερα ο λευκός λογότυπος LM25, που υποδηλώνει την έκδοση. Άλλα κοινά σημεία είναι οι 5άκτινες ανθρακονημάτινες ζάντες, οι οποίες εξοικονομούν έως και 7 kg μη αναρτώμενης μάζας, και οι χρυσές δαγκάνες φρένων με κόκκινα γράμματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 720S [video]

Στο εσωτερικό, καθίσματα αντίστοιχα με της F1 GTR μειώνουν το βάρος κατά 18 kg ακόμη, ενώ διαθέτουν επίσης λογότυπο LM25 στο προσκέφαλο. Άλλες αλλαγές είναι η επένδυση Alcantara με λευκές ραφές στο τιμόνι, τα ανθρακονημάτινα μαρσπιέ, οι διακόπτες σε ανωδιωμένο χρυσό χρώμα, τα ανθρακονημάτινα πατάκια και ο ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής. Στον κινητήρα δεν γίνονται επεμβάσεις, πέρα από την τοποθέτηση θερμοασπίδων από χρυσό στην εξάτμιση, στο πρότυπο της McLaren F1, ενώ το ίδιο γίνεται και στις απολήξεις της εξάτμισης.

Η Lanzante δέχεται ήδη παραγγελίες για τη μετατροπή αυτών των έξι μοντέλων σε LM25, με τιμή που ξεκινά από τις £144.000 (€160.000). Αυτό που εκκρεμεί τώρα είναι να παρουσιάσει και το 7ο και τελευταίο μοντέλο της σειράς LM25, για το οποίο ακόμα κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

[Πηγή: Pistonheads]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube