Έρχεται το τέλος των ντίζελ για την Toyota

Έρχεται το τέλος των ντίζελ για την Toyota

Η εταιρεία πλησιάζει στην ενεργοποίηση του μηχανισμού που θα της επιτρέψει τη σταδιακή κατάργηση των ντίζελ εκδόσεων των μοντέλων της.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, δήλωσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ότι η εταιρεία είναι απίθανο να παρουσιάσει άλλο μοντέλο με ντίζελ κινητήρα για την αγορά της Ευρώπης.

Ξεκαθάρισε μεν ότι είναι περισσότερο μια προσωπική του θεώρηση παρά μια εταιρική απόφαση, όμως το ότι η ζήτηση για τα εν λόγω μοντέλα είναι μειούμενη και το C-HR πέτυχε χωρίς ντίζελ μοτέρ, ουσιαστικά δικαιοδοτεί τον Didier Leroy να κάνει μια τέτοια δήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota Yaris 1.5 VVT-iE

Ωστόσο η προσωπική άποψη του δεύτερου πιο ισχυρού άνδρα της εταιρείας, μετά τον CEO Akio Toyoda, έχει οπωσδήποτε τη δική της μεγάλη σημασία. Σημείωσε δε ότι πιστεύει σε αυτή την πρακτική ήδη από το 2014, πριν το dieselgate, δηλαδή, όταν και κόντρα στην πεπατημένη ενέκρινε την παραγωγή του C-HR χωρίς ντίζελ επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota C-HR Hybrid

«Τότε το δίκτυο ήταν τελείως ενάντια στην απόφαση αυτή όμως τελικά το ότι ακολουθήσαμε την μακροπρόθεσμη θεώρηση για το σεβασμό στο περιβάλλον απέδωσε και το μοντέλο μας σημειώνει εξαιρετική επιτυχία στην Ευρώπη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Toyota C-HR 1.2T

Ανάλογη τακτική ακολουθήθηκε και στην ανανέωση του Yaris, το οποίο παρότι εξακολουθεί να πωλείται ως ντίζελ, η εταιρεία δεν το προωθεί καθόλου. Μόνο στα μεγαλύτερα μοντέλα της φαίνεται να δίνει ουσιαστική σημασία στο ντίζελ, δηλώνει όμως ότι και αυτό θα αλλάξει από την επόμενη γενιά τους.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube