Νέα SsangYong XIV Air και Adventure

Νέα SsangYong XIV Air και Adventure

H SsangYong εμφανίζεται στο Παρίσι με δύο πρωτότυπα crossover στη μικρή κατηγορία, προπομπούς για μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Τα XIV Air και Adventure αποτελούν δύο σπουδές της SsangYong που φιλοδοξεί να μετουσιώσει σε μοντέλα παραγωγής στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των crossover μεγέθους σουπερμίνι.

Ο λόγος είναι προφανής: H κορεατική εταιρεία ψάχνει διακαώς να ανοίξει την γκάμα της με στόχο παραπάνω λεφτά στο ταμείο.

Το πρωτότυπο XIV παρουσιάστηκε από τη SsangYong σε δύο εκδόσεις, Air και Adventure, και όπως υποστηρίζουν οι Κορεάτες είναι «το ιδανικό αστικό μέσο μεταφοράς με ενεργό (!) lifestyle, με το οποίο όμως μπορείς να αποδράσεις από την πόλη».



Το ερώτημα που τίθεται πάντα βλέποντας ένα εκθεσιακό πρωτότυπο, έτσι και για το XIV, είναι πόσο θα αλλάξει όταν πάρει την άγουσα για την παραγωγή και πότε θα γίνει αυτό.  Οι Κορεάτες ισχυρίζονται όχι δραστικά για την πρώτη ερώτηση, ενώ τοποθετούν την εμπορική διάθεσή του στην Κορέα το 2015, με την Ευρώπη να ακολουθεί κατά πόδας.

Η γκάμα κινητήρων του SsangYong XIV θα αποτελείται από δύο 1.600άρια μοτέρ, ένα βενζίνης και ένα ντίζελ, κινητήρες που κρύβουν κάτω από το καπό και τα πρωτότυπα. Τα μοτέρ θα συμμορφώνονται με τις αντιρρυπαντικές διατάξεις Euro 6 και θα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν και με έξτρα την τετρακίνηση.

[Πηγή SsangYong]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube