Νέο SEAT Ateca, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Νέο SEAT Ateca, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρώτου SUV της SEAT αποκαλύφθηκαν λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Όπως τελικά αποδείχτηκε, το «σκληροτράχηλο», ψηλωμένο SEAT θα ονομάζεται «Ateca» σε πείσμα της σπέκουλας που ήθελαν κάποια μέσα, το πρωτο SUV της ισπανικής εταιρείας να ονομάζεται «Aran».

To κόμπακτ crossover δεν αποτελεί κάποια σχεδιαστή έκπληξη, έλκοντας τις περισσότερες από τις γραμμές του από το Leon. Το αυτοκίνητο υποστηρίζεται από τη ίδια πλατφόρμα που στηρίζει και το μικρομεσαίο της SEAT, την MQB, και αποτελεί σημαντικό μοντέλο της γκάμας, καθώς εισάγει την ισπανική εταιρεία σε μια ανθούσα κατηγορία, ειδικά στην Ευρώπη.

Μαζί με τις διαρρεύσασες φωτογραφίες, έχουμε στη διάθεσή μας και τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες, περιλαμβανομένων των μοτέρ. Η γκάμα ξεκινά με βάση τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 110 PS που στη συνέχεια για τις βενζίνες ακολουθείται από τον 1.4 των 150 ίππων ο οποίος θα διαθέτει και τεχνολογία απενεργοποίησης δύο κυλίνδρων (ΑCΤ) όταν δεν του ζητείται φορτίο. Όσον αφορά τους ντίζελ, αυτοί θα είναι δύο: Ένας 1.6 TDI με 110 PS και ένας 2.0 TDI με 150 ή 184 PS.

Όλα τα μοτέρ θα συνεργάζονται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, αλλά τα πιο ισχυρά από αυτά θα έχουν την οψιόν συνδυασμού με αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη. Η εμπρός κίνηση θα είναι η στάνταρ μετάδοση, αλλά θα υπάρχει και η επιλογή (πλην του 1.000 cc) της έξτρα επιλογής του συστήματος  τετρακίνησης SEAT 4Drive.

To νέο SEAT Ateca θα ντεμπουτάρει επισήμως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την 1η Μαρτίου και θα διατεθεί στις αγορές το β’ 6μηνο του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube