Nέο SEAT Ateca SUV για τη Γενεύη

Nέο SEAT Ateca SUV για τη Γενεύη

Το πολυαναμενόμενο πρώτο SUV της SEAT θα λέγεται τελικά Ateca και θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης.

Το πρώτο SUV της SEAT θα είναι βασισμένο στο Leon και θα μπει στην αγορά μέσα στο 2016 με το όνομα Ateca.

Τα νέο SUV, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης σε ένα μήνα από σήμερα, έχει θεαθεί πολλές φορές να κάνει δοκιμές και ανήκει σε μια οικογένεια τριών μοντέλων που εξελίσσονται από την ισπανική εταιρεία.

Η SEAT κατοχύρωσε το όνομα Ateca τον περασμένο Νοέμβρη και παρά την αντίδραση του Γερμανού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων Artega –που υποστήριξε ότι τα δύο ονόματα ηχούν πολύ παρόμοια– η SEAT φαίνεται πως θα προχωρήσει στη χρήση της ονομασίας.

Άλλα ονόματα που κατατέθηκαν από τη SEAT τους τελευταίους μήνες είναι τα Teqta, Conqera, Teroqa και Formentera, ενώ κυκλοφόρησε πολύ και το Aran.

Τα Ateca και Formentera ακολουθούν την παράδοση της SEAT να δίνει στα μοντέλα της ονόματα τοποθεσιών της Ισπανίας. Η Ateca είναι πόλη στο βορρά της χώρας ενώ η Formentera είναι νησάκι των Βαλεαρίδων στη Μεσόγειο.

Το πρώτο SUV της SEAT προορίζεται για ανταγωνιστής του Nissan Qashqai και έχει περιγραφεί από τον CEO της εταιρείας, rgen Stackmann, ως αυτοκίνητο με ευέλικτη και ακριβέστατη οδική συμπεριφορά. Ο Stackmann είχε δηλώσει στο «αδελφό» μας AUTOCAR: «Κάναμε μεγάλη έρευνα πάνω στους λόγους που το κοινό αγοράζει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα και πάνω στο τι προσφέρουν ήδη οι ανταγωνιστές μας. Κι αυτά τα χαρακτηριστικά θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε».

Οπτικά, το Ateca δεν έχει σχεδιαστεί για να επιδεικνύει τις εκτός δρόμου ικανότητές του, καθώς η SEAT προτίμησε ένα πιο συγκρατημένο ντιζάιν, πιο κοντά σε εκείνο της οικογένειας Leon. Τη σχεδίαση αυτή έχουν προλογίσει κάμποσα πρωτότυπα, όπως το IBX του 2011 (βλ. gallery) και το 20V20 Concept που παρουσιάστηκε πέρσι στη Γενεύη.

Η γραμμή του Ateca μας είναι ήδη γνωστή και από εικόνα του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου, που διέρρευσε χθες στο διαδίκτυο.

Οι κινητήρες του Ateca θα προέλθουν από το Leon και η SEAT σκέπτεται ακόμη και μια έκδοση Cupra του μοντέλου. Ήδη ερευνάται το πόσο μπορεί να επεκταθεί η σπορ υπό-μάρκα της ισπανικής φίρμας.

Το νέο SUV της SEAT θα πρέπει να γίνει γρήγορα μπεστ-σέλερ για την εταιρεία, εκμεταλλευόμενο την αυξανόμενη ζήτηση για SUV και crossover στην Ευρώπη. Προγραμματίζεται επίσης μια μικρότερη έκδοση, για να ανταγωνιστεί το Nissan Juke, όπως και ένα μεγαλύτερο, 7θέσιο μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube