Νέο Renault Mégane RS, σε πρώτο επίσημο teaser

Νέο Renault Mégane RS, σε πρώτο επίσημο teaser

Μέσα από το σποτάκι για το 1 εκατομμύριο φίλους της στο FB, η Renault Sport μας προϊδεάζει για το επερχόμενο σπορ Mégane.

Το επερχόμενο καυτό χάτσμπακ θα έχει πάνω από 300 άλογα και τη νέα, μεγαλύτερη πλατφόρμα με την τετραδιεύθυνση.

Με άλλα λόγια, το νέο Mégane RS θα έχει όλα τα φόντα για να διεκδικήσει ξανά το ρεκόρ γύρου στο Nürburgring, που τώρα κατέχει το VW Golf GTI Clubsport S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο VW Golf GTI Clubsport S στο Nürburgring

Κάτω από το καπό του νέου RS θα είναι ένας 4κύλινδρος τούρμπο που θα αποδίδει τουλάχιστον 30 παραπάνω ίππους από αυτόν του προηγούμενου μοντέλου.

Θα κινεί τους εμπρός τροχούς μέσα από ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, αλλά θα προσφέρεται ως έξτρα, για πρώτη φορά, και το EDC διπλού συμπλέκτη, 6 σχέσεων. Οι Ευρωπαίοι αγοραστές αναμένεται να προτιμήσουν το κλασικό χειροκίνητο, αλλά στις ασιατικές αγορές η ζήτηση για το αυτόματο/σειριακό EDC θα είναι μεγαλύτερη.

Η πλατφόρμα του νέου Mégane είναι χαμηλότερη κατά 25 mm και μακρύτερη κατά 28 mm από εκείνη του παλιού. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με φαρδύτερα μετατρόχια, θα δίνει στο νέο (αποκλειστικά 5θυρο) Mégane RS αυξημένη μηχανική πρόσφυση στις στροφές.

Παράλληλα, η χρήση της τετραδιεύθυσης θα του χαρίζει μεγαλύτερη ευελιξία και θα μικραίνει τον κύκλο στροφής, επιτρέποντας στη Renault Sport να κάνει το σύστημα διεύθυνσης πιο άμεσο σε απόκριση.

Η κορυφαία έκδοση του προηγούμενου Mégane RS, η 275 Cup S, έκανε το 0-100 km/h σε 5,8”, οπότε περιμένετε το νέο μοντέλο να είναι εξίσου ή και πιο γρήγορο στην επιτάχυνση από το Honda Civic Type R των 310 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda Civic Type R των 310 PS

Στην εμφάνιση, το νέο Mégane RS αναμένεται να πάρει στοιχεία από το Clio RS (βλ. δοκιμή). H Renault Sport είναι πολύ φειδωλή σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες, αλλά φαίνεται πως δεν θα περιμένουμε πολύ, αφού το νέο μοντέλο μάλλον θα παρουσιαστεί επίσημα στην επερχόμενη IAA της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβρη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το video της Renault Sport για τους 1.000.000 φαν της στο FB

[Πηγή: AUTOCAR]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube