Το νέο MINI Countryman θα έχει plug-in υβριδική έκδοση

Το νέο MINI Countryman θα έχει plug-in υβριδική έκδοση

Η μεγαλύτερη και πιο ευρύχωρη δεύτερη γενιά του Countryman θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες.

Η MINI ανακοίνωσε επισήμως ότι το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες και θα αποτελεί μέρος της γκάμας του νέου Countryman.

Η δεύτερη γενιά του crossover της MINI θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα και αυτές τις μέρες εμφανίστηκαν τα «αφεντικά» της φίρμας με ένα καμουφλαρισμένο Countryman νέας γενιάς που έχει την δυνατότητα να φορτίζει και σε οικιακή πρίζα.

Η βρετανική φίρμα δεν έχει προχωρήσει σε δημοσίευση τεχνικών χαρακτηριστικών για κάποια έκδοση ή ακόμα και για την υβριδική, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τελευταία θα χρησιμοποιεί για θερμικό κινητήρα τον 3κύλινδρο TwinPower Turbo που έχουν και οι υπόλοιπες εκδόσεις του σύγχρονου MINI.

Σύμφωνα με την MINI, η υβριδική έκδοση της δεύτερης γενιά του Countryman θα μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά με ταχύτητα έως 125 km/h, με άγνωστη έως τώρα αυτονομία. Αυτό που γνωρίζουμε μέσω αναφορών και που εικάζουμε οι ίδιοι, είναι ότι ο θερμικός κινητήρας θα δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτρικός στους πίσω, όταν αντιληφθεί έλλειψη πρόσφυσης.

Τέλος, η MINI ισχυρίζεται ότι η υβριδική έκδοση δεν θα έχει διαφορές στο πλαίσιο και την ανάρτηση, με τα μέρη του υβριδικού συστήματος να έχουν τοποθετηθεί μαεστρικά ανάμεσα στους δύο άξονες για βέλτιστη κατανομή του βάρους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube