Νέο Lynk & Co 03 Sedan στην Auto Shanghai 2017

Νέο Lynk & Co 03 Sedan στην Auto Shanghai 2017

To Lynk & Co 03 Sedan κάνει διαδικτυακό ντεμπούτο, δείχνοντάς μας πώς θα είναι αμάξωμα και καμπίνα.

Ύστερα από την επίσης διαδικτυακή εμφάνιση του φουτουριστικού Lynk & Co 02 και ύστερα και από το SUV Lynk & Co 01, η Geely κλιμακώνει τη διεθνή υπόστασή της με το Lynk & Co 03 Sedan.

Παρόλο δε που διατείνεται ότι πρόκειται για μια «σχεδιαστική σπουδή» είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραγωγή. Και τούτο διότι σε αντίθεση με το 02 που παρουσιάστηκε με πόρτες-πεταλούδα εμπρός πίσω και διαστημικό παρουσιαστικό, το 03 είναι ένα πολύ πιο γήινο μοντέλο, μοιάζοντας μάλιστα με ανασχηματισμό του 01 για να γίνει η φόρμα του από SUV αυτή μιας μπερλίνας.

Οι πληροφορίες σχετικά με το Lynk & Co 03 επισήμως είναι ελάχιστες, αλλά αυτό που αναμένεται είναι το αυτοκίνητο να πατά πάνω στην ίδια σπονδυλωτή πλατφόρμα Compact ModularArchitecture που εξέλιξε η Volvo για το προσεχές XC40 και πατά και το 01.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Volvo XC40, ντεμπούτο τον Απρίλιο

Το εμπρός μέρος του 03 με την πρώτη ματιά είναι παρόμοιο με αυτό του 01, η γρίλια στη μάσκα του είναι διπλή, με το κάτω μέρος να επέχει και θέση εισαγωγής αέρα, ενώ ενσωματώνει στα εμπρός φτερά ένα σετ από μικρά φανάρια. Κατά τα λοιπά βλέπουμε 5άκτινες ζάντες ελαφρού κράματος, μαύρη οροφή, πίσω φανάρια LED και διπλόμπουκη εξάτμιση.
 

Ομοίως εντυπωσιακή είναι και η καμπίνα, με την κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει μια οθόνη αφής στραμμένη προς τον οδηγό. Το «καντράν» είναι πλήρως ψηφιακό, ενώ η δερμάτινη μαύρη ταπετσαρία έχει ραφές και διακοσμήσεις σε φωτεινό πράσινο χρώμα.

Προς το παρόν δεν είναι επισήμως γνωστό το τι θα φορά το 03 κάτω από το καπό, αλλά φανταζόμαστε ότι η γκάμα των μοτέρ θα είναι παρόμοια με αυτή του 01. Δηλαδή, με δεδομένη την υποστήριξη του αυτοκινήτου από την πλατφόρμα CMA, η επιλογή των κινητήρων θα συνιστά μια γκάμα που θα περιλαμβάνει συνδυασμό 3κύλινδρων και 4κύλινδρων μοτέρ που προορίζονται για να εξοπλίσουν τα επερχόμενα 40άρια της Volvo. Ανάλογα δε με το μοτέρ, η νέα μπερλίνα της Lynk&Co θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη. Μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση και μια αμιγώς ηλεκτρική βρίσκεται επίσης στην ατζέντα του 03, που πιθανότατα θα λανσαριστούν όταν το 03 βρίσκεται ήδη για τα καλά μέσα στον κύκλο ζωής του.

Το Lynk & Co 03 θα ντεμπουτάρει σε «ζωντανό» μέταλλο στο Auto Shanghai 2017, που ανοίγει τις πύλες του για τους δημοσιογράφους στις 19 και 20 Απριλίου και για το κοινό από τις 21 έως τις 28 Απριλίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube