Νέο Lexus RC 350 F Sport, σπορ αλλά όχι ακραίο

Νέο Lexus RC 350 F Sport, σπορ αλλά όχι ακραίο

Το μοντέλο που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο RC 350 και το RC F αποκαλύφθηκε επίσημα πριν από την παρουσίασή του στην Έκθεση Γενεύης.

Το Lexus RC 350 F Sport χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το RC 350 αλλά προσφέρει περισσότερα σπορ στοιχεία εμφάνισης και ουσίας που του δίνουν λίγο από τον αέρα του κορυφαίου RC F.

Στο εμπρός μέρος το Lexus RC 350 F Sport ξεχωρίζει από το απλό RC 350 χάρη στην κυψελωτή μάσκα που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα «F» της Lexus, ενώ στο πλάι τη διαφορά κάνουν οι νέες 19άρες ζάντες σε σκούρο μεταλλικό φινίρισμα. Η καμπίνα καλύπτεται από δέρμα Rioja Red, ενώ νέες είναι και οι δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι και τον επιλογέα.



Κάτω από το καπό του Lexus RC 350 F Sport βρίσκεται ο ίδιος V6 3,5 λίτρων που τοποθετείται και στο RC 350, αποδίδει 306 PS και 38,3 kgm, και συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι σημαντικότερες διαφορές ωστόσο βρίσκονται στο στήσιμό του.

Το RC 350 F Sport εφοδιάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive Variable Suspension (AVS) με λειτουργία Sport+, αλλά και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης Lexus Dynamic Handling (LDH). Η καινοτομία της Lexus είναι ότι το τελευταίο επεμβαίνει και στην κρεμαγιέρα μεταβλητού λόγου, οπότε το πόσο θα στρίψουν οι εμπρός και πόσο οι πίσω τροχοί (έως δύο μοίρες) είναι κάτι που καθορίζεται συνεχώς από τον εγκέφαλο του συστήματος.

[Πηγή: Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube