Νέο Kia K900 στο Los Angeles Auto Show

Νέο Kia K900 στο Los Angeles Auto Show

Η Kia παρουσίασε στο Los Angeles Auto Show το K900, ένα πισωκίνητο πολυτελές σεντάν, φορτωμένο με ηλεκτρονικά και ναυαρχίδα της εταιρείας.

Η Kia, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με τη Hyundai, παρουσίασε ένα upmarket σεντάν, με ισχυρό μοτέρ και φορτωμένο με ηλεκτρονικά γκάτζετ και τεχνολογίες.

Με στόχο τα κορυφαία της κατηγορίας, Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series και Audi A8, η ναυαρχίδα της Kia είναι ένα τεράστιο αυτοκίνητο με 3,04 m μεταξόνιο. Το πάτωμα του Κ900 είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί το Hyundai Equus, από το οποίο παίρνει και τα μετατρόχια -1,62 m εμπρός και 1,63 m πίσω.

Σχεδιαστικά, το νέο K900 δείχνει ως μια πιο πολυτελής έκδοση του Cadenza και σαφώς λιγότερο φανταχτερή, αφού η χρήση χρωμίου έχει περιοριστεί σημαντικά.

Οι εκδόσεις του Kia K900 όσον αφορά τα μοτέρ είναι δύο: H βασική με 3,8λιτρο κινητήρα V6 από τη σειρά Lamda με απόδοση 315 PS και η μεγαλύτερη με 5,0λιτρο μοτέρ V8 Tau που αποδίδει 426 PS. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με ένα νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το νέο Kia K900 χρησιμοποιεί ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (πέντε), εμπρός και πίσω, και πατά σε 18άρες ζάντες το V6 και 19άρες το V8 με λάστιχα 245/45 εμπρός και 275/40 πίσω.

To K900 V8 διαθέτει ακόμα στάνταρ προσαρμοζόμενα φώτα LED εμπρός που αποτελούνται από 16 λυχνίες, περιλαμβάνοντας στο ίδιο φανάρι φώτα θέσης, προβολείς προβολείς ομίχλης και φλας, με την ίδια τεχνολογία να χρησιμοποιείται και στα πίσω φώτα.

Μπαίνοντας στην καμπίνα θα βρεις ένα τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι που συν τοις άλλοις είναι και θερμαινόμενο σε επιλεγμένες εκδόσεις εξοπλισμού. Στα κορυφαία εξοπλισμένα μοντέλα, το κάθισμα του οδηγού διαθέτει 16 διαφορετικές ηλεκτρικές ρυθμίσεις και το ηχοσύστημα της Lexicon (by Kardon) έχει 12κάναλο ενισχυτή στο πορτμπαγκάζ, 17 ηχεία και subwoofer.

Ακόμη στο στάνταρ εξοπλισμό υπάρχουν εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος συν κάμερες, ενώ με τις εκδόσεις V8 για πρώτη φορά σε Kia τοποθετείται το σύστημα Rear Cross Traffic Alert. Άλλες διαθέσιμες τεχνολογίες είναι το σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Departure Warning System -LDWS) με κάμερα και δύο ραντάρ που υποστηρίζουν και το έξυπνο cruise control για να διατηρείται αυτόματα την απόσταση από το αυτοκίνητο που προπορεύεται (Advanced Smart Cruise Control).

Άλλα στοιχεία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού περιλαμβάνουν σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου (Blind Spot Detection - BSD) και τέλος το Advanced Vehicle Safety Management που τοποθετείται για πρώτη φορά σε Kia. Το AVSM είναι ένα πολύπλοκο και ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό που αναλαμβάνει αυτοβούλως να επέμβει σε διάφορα συστήματα και υποσυστήματα του αυτοκινήτου για να αποτρέψει ή να μειώσει τις συνέπειες μιας προσκτηθείσας από το σύστημα σύγκρουσης.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube