Νέο Jeep Compass 2017 EU Specs [video]

Νέο Jeep Compass 2017 EU Specs [video]

To ευρωπαϊκό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το νέο SUV της Jeep.

Στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Jeep Compass.

H Jeep θέλει να επωφεληθεί στο μέγιστο την μεγάλη δημοτικότητα των crossover και SUV, και σύμφωνα με τις προβλέψεις της θα υπάρξει αύξηση πωλήσεων κατά 20% μέχρι το 2020 (7,5 εκ. οχήματα).

Στην Ευρώπη, το νέο Compass θα κατέχει μια θέση «κλειδί» στην γκάμα της Jeep, μιας και της δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ακόμα περισσότερους ανταγωνιστές και να διεκδικήσει πωλήσεις από τα μικρομεσαία SUV.

Η σχεδίαση του νέου SUV συνδυάζει στοιχεία από τα δύο άκρα της γκάμας της Jeep, του Wrangler και του Grand Cherokee, με κύρια χαρακτηριστικά την μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες και τους θόλους των τροχών τραπεζοειδούς σχήματος. Η εμφάνιση ενισχύεται ακόμα από την δυνατότητα διχρωμίας, καθώς και από τα φώτα τύπου LED.

Κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι το ταμπλό με την κεντρική κονσόλα τραπεζοειδούς σχήματος που φιλοξενεί το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Uconnect και οθόνη αφής 5”, 7” ή 8,4”, ανάλογα την έκδοση. Ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί και αυτός οθόνη για τον υπολογιστή ταξιδίου 3,5” ή 7”, με την μεγάλη οθόνη να αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού των εκδόσεων Limited και Trailhawk.

Σύμφωνα με την Jeep, το νέο Compass προσφέρει τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες της κατηγορίας και προσφέρεται με δύο συστήματα τετρακίνησης: το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low, που με την 1η σχέση παρέχει 20:1 crawl ratio. Και τα δύο συστήματα τετρακίνησης μπορούν να στείλουν στιγμιαία μέχρι και το 100% της ροπής σε ένα τροχό, ενώ διαθέτουν και το Jeep Selec-Terrain με έως πέντε λειτουργίες (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για το Trailhawk).

Υπό κανονικές συνθήκες το Compass είναι προσθιοκίνητο για οικονομία καυσίμου, και μόλις το σύστημα τετρακίνησης αντιληφθεί απώλεια πρόσφυσης θα μοιράσει την δύναμη και στους δύο άξονες.

Η έκδοση Trailhawk προσφέρει απόσταση από το έδαφος 22,9 εκ. (+2,5 εκ. σε σχέση με τις απλές εκδόσεις), προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, heavy duty γάντζους δεσίματος, τροχούς 17” με εκτός δρόμου ελαστικά και διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες που χαρίζουν γωνία προσέγγισης 29,1 μοιρών, γωνία ράμπας 23,7 μοιρών και γωνία αποχώρησης 33,1 μοιρών.

Το νέο Compass θα προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, Sport, Longitude, Limited και Trailhawk, και πέντε εκδόσεις κινητήρα. Οι δύο βενζινοκίνητες επιλογές αφορούν τον 1.4 MultiAir2 με 140 ή 170 ίππους, με την έκδοση των 140 ίππων να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η ισχυρότερη των 170 ίππων είναι τετρακίνητη και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Στην βάση της πετρελαιοκίνητης γκάμας βρίσκουμε τον 1.6 MultiJet II των 120 ίππων με την μπροστινή κίνηση και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ακολουθεί ο 2.0 MultiJet II των 140 ίππων με τετρακίνηση και δυνατότητα επιλογής μεταξύ αυτόματου 9 σχέσεων και χειροκίνητου με 6. Στην κορυφή βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας αλλά με 170 ίππους, τετρακίνηση και 9άρι αυτόματο κιβώτιο, που εφοδιάζει και την έκδοση Trailhawk.

Τέλος, οι εκθέσεις της Jeep θα υποδεχθούν το νέο Compass το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ δέχονται ήδη προ παραγγελίες για την πλούσια εξοπλισμένη Opening Edition που λανσάρει το μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά.

[Πηγή: Jeep]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube