Επίσημο: Νέο Hyundai i20 Active

Επίσημο: Νέο Hyundai i20 Active

H ψηλωμένη, crossover έκδοση του κορεατικού σουπερμίνι θα κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Το «ενισχυμένο» i20, με την ονομασία Active, θα εκτεθεί στη Φρανκφούρτη, στα μέσα αυτού του μήνα, και θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2016.

Το i20 Active είχε ήδη θεαθεί να κάνει δοκιμές εξέλιξης και όταν μπει στην αγορά θα ανταγωνίζεται απευθείας το VW CrossPolo, αλλά και μοντέλα όπως το Ford EcoSport, το Peugeot 2008, το Chevrolet Trax και το Opel Mokka, και ακόμα πιο φρέσκα όπως το Suzuki Vitara και  το Fiat 500X. Σε διαστάσεις είναι ελαφρώς κοντύτερο και φαρδύτερο από το αντίστοιχο συμβατικό χάτσμπακ, αλλά η διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης έχει αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 mm.

Στο αμάξωμα έχουν προστεθεί προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω, καθώς και πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, όπως συνηθίζεται στα crossover.

Πέρα από τον γνωστό ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.4 των 100 ίππων και τον επίσης γνωστό 1.4 τουρμποντίζελ των 90 ίππων, η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα περιλαμβάνει και τον νέο 3κύλινδρο τούρμπο 1.000 κυβικών με άμεσο ψεκασμό βενζίνης, που θα αποδίδει 100 PS στην πιο οικονομικά και 120 PS στη πιο σπορ εκδοχή του.

Οι τιμές του νέου i20 Active αναμένεται να είναι λίγο υψηλότερες από εκείνες του αντίστοιχου 5θυρου χάτσμπακ.

Η Hyundai συνεχίζει να «αξιολογεί» την αγορά των μικρών SUV, αν και έχει ήδη ένα σχετικό κινέζικο μοντέλο, το ix25, που θα μπορούσε να διατεθεί γρήγορα στην ευρωπαϊκή αγορά με σχετικά λίγες μετατροπές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube