Νέο Ford Mondeo ST-Line παρουσιάστηκε στο Goodwood

Νέο Ford Mondeo ST-Line παρουσιάστηκε στο Goodwood

H μεσαία μπερλίνα της Ford αναβαθμίζεται, αποκτά σπορ body kit και ανάρτηση, αλλά δεν αναβαθμίζεται και μηχανολογικά.

H Ford αποκάλυψε στο Goodwood Festival of Speed το Mondeo ST-Line. Μη βιάζεστε όμως να χαρείτε, αφού πρόκειται μόνο για αισθητική αναβάθμιση στο εξωτερικό και στο σαλόνι, χωρίς να έχουν γίνει επεμβάσεις για αύξηση της ιπποδύναμης.

Εξωτερικά λοιπόν το Mondeo ST-Line απέκτησε ένα αποκλειστικό body kit με επίσης αποκλειστικές για το μοντέλο 18άρες ή 19άρες ζάντες και τα ανάλογα σήματα στο εμπρός και πίσω μέρος. Η αεροτομή είναι στάνταρ στο Mondeo estate και εξτρά στο 5θυρο. Το Mondeo ST-Line θα φοράει μόνο τους 2λιτρους ντίζελ κινητήρες με τους 150 ή 180 PS. Θα είναι διαθέσιμες επίσης η τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Ford Mondeo Vignale 2.0 TDCi AWD

Η μοναδική μηχανική αναβάθμιση αφορά την σπορ ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει κατά 10 mm το ύψος του αυτοκινήτου από το δρόμο. Στο εσωτερικό το Mondeo ST-Line έχει ένα περφορέ δερμάτινο τιμόνι, σπορ καθίσματα, κόκκινες ραφές  και αλουμινένια πεντάλ.



Βλέπουμε λοιπόν μια σαφή διαφοροποίηση: το Mondeo ST-Line θα είναι το κορυφαίο σπορ μοντέλο της γκάμας, ενώ το Mondeo Vignale εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο πολυτελές μοντέλο.

Η Ford αρνείται κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει αναβίωση και ενός κανονικού Mondeo ST. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή αυτή τη στιγμή η αγορά των σαλούν αυτοκινήτων συρρικνώνεται, προς όφελος των SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Ford ξεκινά την εξέλιξη των νέων Fiesta και Focus ST

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube