Νέο Ford Kuga 2016

Νέο Ford Kuga 2016

Το μεσαίο SUV της Ford φρεσκαρίστηκε και προσφέρεται τώρα με τον νέο ντίζελ 1.5 και με το εξελιγμένο σύστημα SYNC 3.

Το ανανεωμένο Kuga αποκτά ένα πιο “macho” εμπρός μέρος, με μεγάλη εξαγωνική μάσκα και νεύρα στο καπό, που λέγεται ότι είναι πιο φιλικό σε σύγκρουση με πεζό.

Οι εμπνευσμένες από το αμερικάνικο Ford Edge και το μικρό EcoSport αισθητικές αλλαγές συνεχίζονται με νέα φώτα bi-Xenon και LED ημέρας, και ξανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, όπως και τα πίσω φώτα.

Επίσης προσφέρονται νέοι αλουμινένιοι τροχοί 17, 18 και 19 ιντσών και ένα νέο, εντυπωσιακό χρώμα αμαξώματος Copper Pulse”. Η πίσω πόρτα φόρτωσης εξακολουθεί να ανοίγει αυτόματα με κίνηση του ποδιού, ενώ ο κοτσαδόρος είναι τώρα πτυσσόμενος και εξαφανίζεται αυτόματα κάτω από τον προφυλακτήρα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Η πιο εμφανής αλλαγή στο εσωτερικό είναι η μεγάλη οθόνη 8” του νέου συστήματος πολυμέσων (infotainment) SYNC 3 που υποστηρίζει τα λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto, και επιτρέπει χειρονομίες pinch και swipe καθώς και φωνητικές εντολές. Το συμβατικό χειρόφρενο έχει αντικατασταθεί από ηλεκτρονικό, το νέο τιμόνι μπορεί να έχει θερμαινόμενο στεφάνι και οι διακόπτες στο ταμπλό έχουν νέα, βελτιωμένη εργονομία.

Ο νέος ντίζελ 1.5 TDCi αποδίδει 120 PS και διατίθεται αποκλειστικά με μπροστινή κίνηση, εκπέμποντας μόνο 115 g CO2/km.

Προσφέρεται επίσης ο 2.0 TDCi των 150 PS σε συνδυασμό με κίνηση εμπρός και τετρακίνηση, καθώς και ο ίδιος ντίζελ με 180 PS και το «έξυπνο» σύστημα Intelligent All-Wheel Drive της Ford.

Από βενζινοκινητήρες, το νέο Kuga εφοδιάζεται με τον γνωστό 1.5 EcoBoost σε εκδόσεις 120 και 150 PS με μπροστινή κίνηση και σε έκδοση 182 PS με τετρακίνηση.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Kuga αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη γύρω στον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube