Νέο μεσαίο SUV Ford Edge [video]

Νέο μεσαίο SUV Ford Edge [video]

Το Edge είναι ένα επιτυχημένο SUV της Ford στη Β. Αμερική, όμως η 2η γενιά του που μόλις παρουσιάστηκε σκοπεύει να κατακτήσει και την Ευρώπη.

Το Ford Edge θα τοποθετηθεί πάνω από το Kuga στην ευρωπαϊκή γκάμα της εταιρίας. Και αναμένεται να προσφέρει περισσότερους χώρους απ’ ό,τι ένα Audi Q5 ή μια BMW Χ3 σε σαφώς χαμηλότερη τιμή.

Το Ford Edge 2ης γενιάς είναι εντελώς καινούργιο. Βασίζεται στην πλατφόρμα των Ford Mondeo και S-Max και θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο Ford Edge Concept που είχε παρουσιαστεί στο περσινό Los Angeles Auto Show. Και παρότι το προηγούμενο Edge είχε φτιαχτεί με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά της Β. Αμερικής, το νέο είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων αγοραστών, τουλάχιστον σύμφωνα με την εταιρία.

Για να σταθεί περήφανα απέναντι στον ανταγωνισμό το νέο μοντέλο θα ενσωματώνει σύγχρονες λύσεις όπως κρεμαγιέρα μεταβλητού λόγου, noise cancellation για εξάλειψη του θορύβου του κινητήρα, cruise control προσαρμοζόμενης ταχύτητας και μια κάμερα στο εμπρός μέρος με γωνία λήψης 180 μοιρών. Ταυτόχρονα θα προσφέρει τα τελευταία συστήματα ασφαλείας όπως αυτόματη ακινητοποίηση στην πόλη, έλεγχο τυφλής γωνίας αλλά και ζώνες πίσω επιβατών με αεροθαλάμους για περιορισμό των τραυματισμών.



Στην ευρωπαϊκή αγορά το Ford Edge θα διατίθεται με 2λιτρο κινητήρα diesel Duratorq TDCi σε δύο εκδόσεις. Στην πιο προσιτή εκδοχή του θα αποδίδει 180 PS και 40,8 kgm, θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και θα εκπέμπει 149 gr CO2/km. Ενώ το κάτι παραπάνω θα προσφέρεται από τη δυνατότερη έκδοση των 210 PS και 45,9 kgm, που θα διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο 6άρι PowerShift και θα εκπέμπει 159 gr/km.

Η Ford κάνει λόγο για προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, χωρίς προς το παρόν να ξεκαθαρίζει αν η μετάδοση θα καθορίζεται από την επιλογή του κινητήρα. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε τους επόμενους μήνες, πριν από το λανσάρισμα του Ford Edge στην ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2015.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube