Νέο Ford Focus 2014, επίσημες φωτογραφίες και νέες πληροφορίες

Νέο Ford Focus 2014, επίσημες φωτογραφίες και νέες πληροφορίες

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες τvn νέων Focus χάτσμπακ και Turiner (SW) κυκλοφορούν ήδη στο ίντερνετ.

Νέες αναφορές λένε ότι το ανανεωμένο Ford Focus 2014 τελικά θα ντεμπουτάρει.σε δύο εβδομάδες στο 84ο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης.

Ύστερα από τρία χρόνια στην παραγωγή, η υφιστάμενη τρίτη γενιά του Focus θα υιοθετήσει τη πιο πρόσφατη εταιρική μάσκα, με την γρίλια που είναι εμπνευσμένη από την Aston Martin, καθώς και ανασχεδιασμένα εμπρός φανάρια και προφυλακτήρα.

Οι υπόλοιπες εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν μικρότερης έκτασης σχεδιαστικές επεμβάσεις στον πίσω προφυλακτήρα και στα πίσω φανάρια. Οι πιο ορατές αλλαγές αφορούν την καμπίνα, όπου έχουμε μια ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με σαφώς λιγότερα κουμπιά για να μειωθεί το εργονομικό κομφούζιο της υφιστάμενης γενιάς.

Στον τομέα των κινητήρων, το ανασχεδιασμένο Focus θα διατίθεται με την ίδια γκάμα μοτέρ με το υφιστάμενο μοντέλο, στην οποία η Ford σχεδιάζει να προσθέσει ένα 1.500άρη βενζινοκίνητο EcoBoost μαζί με ένα 1.500άρη ντίζελ. Αλλά και τα υπάρχοντα μοτέρ δέχτηκαν μια σειρά βελτιώσεων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η αποδοτικότητά τους, με χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε ότι ήδη εργάζεται σε μια υβριδική επαναφορτιζόμενη εκδοχή του Focus, στο πρότυπο του VW Golf GTE και που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που γνωρίσαμε στο επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό C-MAX.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το Focus ST, θα ενσωματώνει το ίδιο στιλ με το ανασχεδιασμένο Focus, αλλά και θα είναι πιο «άγριο» σε όψη από το σημερινό μοντέλο, αλλά και με αναβαθμισμένα τιμόνι, σασί και ανάρτηση. Ωστόσο, η απόδοση του δίλιτρου 4κύλινδρου EcoBoost θα παραμείνει στα 250 PS και 36,7 kgm.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube