Νέο Citroën Basalt, λάτιν κουπέ SUV

Νέο Citroën Basalt, λάτιν κουπέ SUV

Το Citroën Basalt Vision είναι ένα μελλοντικό κουπέ SUV που θα δούμε αργότερα μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, δεν θα μπορούμε να το αγοράσουμε, καθώς θα κάνει καριέρα αποκλειστικά στην Ινδία και στη Νότια Αμερική.

Citroën Basalt Vision

To νέο Citroën Basalt Vision κάνει το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο, ωστόσο το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής.

Επιπλέον, η Citroën ξεκαθαρίζει ότι αυτό το «Vision» που ακολουθεί το όνομα «είναι πιστό στο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το δεύτερο 6μηνο του 2024».

Το νέο Citroën Basalt Vision θα μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα του έως και επτά επιβάτες

Citroën Basalt Vision

Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται το όνομα «Basalt» από τη Citroën GS το 1978. Αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με τη GS. Το Citroën Basalt παραμένει SUV και έχει σφετεριστεί τρόπον τινά το όνομα «Basalt» ως ενδεικτικό της έντονης οπισθόκλισης της οροφής, στην προέκταση του πίσω παραθύρου, αλά GS.

To νέο SUV της γαλλικής φίρμας θα είναι το τρίτο μοντέλο της σε μια εμπορική επίθεση σε αυτές τις δύο αναδυόμενες αγορές του κόσμου: Πρόγραμμα C-Cubed ως συνέχεια των C3 και C3 Aircross. Αν το και το μικρό SUV της Citroën βρίσκεται κοντά σε αυτό που θα δούμε στην Ευρώπη από αυτή την άνοιξη, είναι σε τελείως άλλη κατεύθυνση καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.

Citroën Basalt Vision

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τεχνικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ούτε καν εικόνα του εσωτερικού του. Η Citroën απλώς αναφέρει ότι θα πει περισσότερα στα μέσα της χρονιάς.

Με μυώδη και φροντισμένη εμφάνιση, το Citroën Basalt δεν θα περνούσε για κάτι το αναπάντεχο στο αστικό τοπίο. Το αντίθετο μάλιστα, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνει όλους τους τρέχοντες αισθητικούς κωδικούς της φίρμας, όπως για παράδειγμα τη φωτεινή υπογραφή…

Από την άλλη, χωρίς τεχνικές λεπτομέρειες και με το 7θέσιο δεδομένο είναι δύσκολο να προσδιορίσεις ή να καταλάβεις το μέγεθός του. Αν και είμαστε περίπου βέβαιοι πως κινείται οριακά στο κάτω μέρος της μικρομεσαίας κατηγορίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube