Νέο Borgward BX7

Νέο Borgward BX7

H Borgward επανήλθε στο αυτοκινητικό προσκήνιο και επίσημα με το BX7, ένα crossover με γερμανικό άρωμα και μάσκα αλά Buick.

Το νέο BX7, του οποίου δημοσιεύουμε την πρώτη επίσημη φωτογραφία, αποτελεί την επιστροφή της ιστορικής Borgward στα αυτοκινητικά πράγματα. Το crossover που βλέπετε αναδίδει γερμανικό άρωμα και άνετα θα μπορούσε, κάνοντας το παιχνίδι του θολώματος των ματιών, να το περάσεις για κάποιο Audi. H Borgward βέβαια, δεν είναι πλέον γερμανική, αλλά κινεζικών συμφερόντων υπό την ιδιοκτησία της Foton Motor.

Επίσημες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το νέο BX7, με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να μιλούν για ένα δίλιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο με 224 PS που συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο 7άρι αυτόματο σασμάν και τετρακίνηση, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη από την BorgWarner.

Στο web κυκλοφορούν οι πληροφορίες ότι το ΒΧ7 θα έχει μήκος 4,7 m και ότι η καμπίνα του θα είναι 5θέσια, 6θέσια ή 7θέσια, με προτμπαγκάζ χωρητικότητας μέχρι 1.344 lt. Το σύστημα πολυμέσων θα υποστηρίζεται από 12,3ιντση οθόνη αφής, Wi-Fi hotspot και δυνατότητα σύνδεσης με smartphone. Όσον αφορά την ασφάλεια, θα υπάρχει κάμερα με κάλυψη 360ο, ενεργό cruise control, σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης με Προστασία Πεζών.



Το επίσημο site της εταιρείας έχει ανεβάσει μια αντίστροφη μέτρηση για το λανσάρισμα του μοντέλου που θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, στην ΙΑΑ Cars 2015, στη Φρανκφούρτη. Εκεί αναμένεται να υπάρχει και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση με το παραπάνω θερμικό μοτέρ να συνδυάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών που του δίνει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 55 km. Και αυτή η έκδοση θα είναι τετρακίνητη, με τη διαφορά ότι το θερμικό μοτέρ θα κινεί τους εμπρός τροχούς και το ηλεκτρομοτέρ τους πίσω.   

Αρχικά, το νέο Borgward BX7 θα διατεθεί στην Κίνα και στις αναπτυσσόμενες αγορές, αρχής γενομένης από το 2016. Στην Ευρώπη αναμένεται αργότερα, και σε τιμή που εκτιμάται ότι στη Γερμανία θα ξεκινά από €26.000.

[Πηγή autowp.ru και autobild.de]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube