Η Borgward ξαναζεί μετά από 50 χρόνια [video]

Η Borgward ξαναζεί μετά από 50 χρόνια [video]

Το πιθανότερο είναι να μην την έχετε ακούσει, μια και το τελευταίο της μοντέλο παρήχθη το 1961. Ωστόσο, η Borgward ήταν, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έχοντας ιδρυθεί το 1919 από τον Carl F. Borgward, η αυτοκινητοβιομηχανία που χρεοκόπησε το 1961 επανέρχεται στο προσκήνιο χάρη στις προσπάθειες του εγγονού του ιδρυτή της, Christian Borgward.

«Η αναβίωση της εταιρείας ήταν ένα παιδικό όνειρο για μένα», λέει ο Borgward. «Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το μέλλον της πριν από σχεδόν 10 χρόνια, και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Η Γενεύη θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε.»

Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα σύντομο video, ωστόσο, που δημοσιοποιήθηκε δείχνει το προφίλ ενός κλασικού coupe της δεκαετίας του ’50, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νέο Borgward θα είναι ένα ρετρό σε σχεδίαση, αν και πιθανότατα όχι σε μηχανικά μέρη, μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube