Νέο Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5 [videos]

Νέο Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5 [videos]

H Κίνα λανσάρισε το νέο Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5, του οποίου τα δύο πρώτα κομμάτια τα δώρισε στη Λευκορωσία.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες του εντυπωσιακού και –γιατί όχι;- όμορφου Αυτοκινήτου Παρελάσεων Hongqi L5.

Ενός πολύ ειδικού αυτοκινήτου που έκανε πρεμιέρα στην παγκόσμια σκηνή κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Νίκης, στο Minsk στις 9 Μαΐου. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πριν από την παράδοση του αυτοκινήτου στη Λευκορωσία.


Hongqi L5, η λιμουζίνα του κράτους


Το Αυτοκίνητο Παρελάσεων Hongqi L5 είναι ένα 4θυρο καμπριολέ, βασισμένο στο Hongqi L5, αλλά χωρίς οροφή


Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια έκδοση του Hongqi L-series, το οποίο επίσης περιλαμβάνει το πολιτικό Hongqi L5 (πωλείται από πέρυσι ελεύθερα και σε ιδιώτες), την κρατική λιμουζίνα Hongqi L5, την κρατική λιμουζίνα Hongqi L7 και την ισχυρή κρατική λιμουζίνα Hongqi L9 (CA7600L). Το Hongqi ή «Κόκκινη Σημαία» είναι το πιο διάσημο κινεζικό brand. Και αποτελεί ιδιοκτησία της First Auto Works, του αρχαιότερου Κινέζου κατασκευαστή.


Ο ρετρό σχεδιασμός του Hongqi L-Series είναι εμπνευσμένος από το διάσημο Hongqi CA770, που βλέπουμε εδώ να φιγουράρει στο Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου, στο Πεκίνο.
 

Το δύο αυτοκίνητα παρελάσεων ήταν δώρο του κινεζικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αντίστοιχο υπουργείο της Λευκορωσίας, με τα αυτοκίνητα να περατώνουν την κατασκευή τους στις 8 Απριλίου. Η Κίνα και η Λευκορωσία έχουν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις, με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping να φτάνει στο Minsk στις 10 Μαΐου και να κλείνει εμπορικές συμφωνίες αξίας 16 δισ. δολαρίων. Μόνο δύο κομμάτια του Αυτοκινήτου Παρελάσεων L5 έχουν ή κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, αλλά αναμένεται περισσότερα Hongqi να δοθούν ως δώρα σε σημαντικές φίλες-χώρες της Κίνας στο άμεσο μέλλον.


Η κρατική λιμουζίνα L5 για σύγκριση

Το άριστα κατασκευασμένο εσωτερικό καλύπτεται με μεγάλη ποσότητα μπεζ δέρματος, ξύλου τριανταφυλλιάς και κόκκινων χαλιών. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ωστόσο είναι η μοναδική χειρολαβή, πακτωμένη στο πάτωμα, απ’ όπου κρατιέται ο επιθεωρών ή το τιμώμενο πρόσωπο όταν χαιρετά όρθιος ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Αυτή η κάθετη χειρολαβή είναι ένας νεωτερισμός -παλιότερα στα ανοιχτά κινεζικά αυτοκίνητα παρελάσεων χρησιμοποιείτο οριζόντια μπάρα- που φαίνεται πως είναι ασφαλέστερη εφαρμογή.



Το Hongqi L5 κάτω από το καπό έχει το ίδιο μοτέρ με το βασικό L5. Πρόκειται για ένα 6λιτρο V12 με 413 PS και 56,0 kgm που συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο σασμάν. Διαθέτει ακόμα υγροπνευματική ανάρτηση και μια «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης. Οι διαστάσεις της λιμουζίνας είναι 5.555 x 2.018 x 1.590 mm, ενώ το μεταξόνιο ξεπερνά τα 3,43 m. Το βάρος του είναι 3.150 kg που αναλαμβάνουν να τα σταματήσουν δίσκοι 372 mm εμπρός και 352 πίσω, ενώ το ρεζερβουάρ παίρνει 105 lt.



Το L5 δεν είναι φυσικά θωρακισμένο. Άλλωστε τι νόημα θα είχε η θωράκιση σε ένα αυτοκίνητο κάμπριο. Τα αυτοκίνητα παρελάσεων δεν έχουν καν προαιρετικά οροφή, οπότε στην περίπτωση που βρέχει ή δεν κάνεις επιθεώρηση ή βγάζεις την ομπρέλα από το πορτμπαγκάζ.


Ανάβοντας τον V12. Tο αυτοκίνητο εδώ βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο της πόλης του Changcun, πρωτεύουσας της επαρχίας Jilin, στη βορειοανατολική Κίνα.



Η θερμοκρασία στο Jilin πέφτει το χειμώνα στους -25 °C, οπότε δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό να βρίσκεσαι σε ένα αυτοκίνητο παρελάσεων, έστω και ως τιμώμενο πρόσωπο.


Εργαζόμενοι του εργοστασίου εργάζονται πάνω σε ένα από τα δύο Αυτοκίνητα Παρελάσεων L5 που προορίζονται για τη Λευκορωσία.  


Το τιμόνι με το ηλιοτρόπιο είναι το σημείο αναφοράς στο CA770. Δεν υπάρχουν όργανα ελέγχου εμπρός από τον οδηγό και πίσω από το τιμόνι. Όλα τα όργανα είναι πλήρως ψηφιακά  και βρίσκονται τοποθετημένα στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας.


Εργοστασιακή φωτογραφία του L5 σεντάν. Το καντράν δείχνει πολύ όμορφο, με το στροφόμετρο να είναι πιο κοντά στον συνοδηγό παρά στον οδηγό. Χαμηλότερα, η οθόνη αφής είναι πραγματικά πολύ στιλάτη, με το τριανταφυλλόξυλο να είναι καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά η απλή κλειδαριά είναι μάλλον απογοητευτική λεπτομέρεια.


Το τιμόνι του CA770 για σύγκριση



Άλλη μια φωτογραφία από τη Λευκορωσία με στρατιωτικούς να φρουρούν το L5 πριν από την έναρξη της παρέλασης.


 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube