Hongqi L5: Το ακριβότερο κινέζικο που φτιάχτηκε ποτέ

Hongqi L5: Το ακριβότερο κινέζικο που φτιάχτηκε ποτέ

Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τα κινέζικα αυτοκίνητα ως φτηνά και φτηνιάρικα, αλλά κάποιος μόλις πλήρωσε € 600.000 για να αποκτήσει ένα.

Πολλοί εύποροι Κινέζοι αγοράζουν ακριβά υπερπολυτελή αυτοκίνητα και κατασκευαστές όπως οι Bentley, Rolls-Royce κ.α. είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτό. Φαίνεται όμως ότι πλέον έχουν έναν απρόσμενο ανταγωνιστή.

Η Hongqi ανήκει στον όμιλο FAW, που συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με τη VW, και το όνομά της σημαίνει κόκκινη σημαία. Το Hongqi L5, που μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμο μόνο για την κινεζική κυβέρνηση, άρχισε να πωλείται κανονικά. Και ήδη κέρδισε έναν πελάτη. Το πρώτο ιδιωτικής χρήσης Hongqi L5 πουλήθηκε σε επιχειρηματία που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος για 4,9 εκατ. γιουάν, ήτοι σχεδόν € 600.000. Τόσο κοστίζει στην Κίνα και μια Ferrari FF.

Το Hongqi L5 είναι μια λιμουζίνα με ρετρό σχεδίαση και μήκος 5,55 m, πλάτος 2,02 m και ύψος 1,58 m. Το τεράστιο μεταξόνιό του φτάνει τα 3,43 m και με βάρος 3.175 kg... ελαφρύ δεν το λες. Φοράει έναν αλουμινένιο 6λιτρο V12 που αποδίδει 405 PS και συνδυάζεται με ένα αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Διαθέτει ακόμα υδροπνευματική ανάρτηση και μια «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 200 km/h ενώ καταναλώνει κατά μέσο όρο 20 lt/100 km.

Η FAW δεν έχει σκοπό να εξάγει το Hongqi L5 σε άλλες χώρες, οπότε οι Bentley, Rolls-Royce και λοιποί δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις πωλήσεις τους εκτός Κίνας.

[Πηγή: Car News China]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube