Νέο Audi RS3 2.5 TFSI @ Nürburgring Nordschleife [video]

Νέο Audi RS3 2.5 TFSI @ Nürburgring Nordschleife [video]

Δείτε το νέο Audi RS3 με τον 5κύλινδρο 2,5λιτρο TFSI να γυρίζει στο Nürburgring Nordschleife, με το φακό του TouriClips.

Πριν από ένα περίπου μήνα, είχε κάνει την εμφάνισή του στο Nürburgring ένα «ταπεινό» S3 Sportback που υποθέσαμε ότι κάτω από τα ρούχα δοκίμαζε τα μηχανικά μέρη του επερχόμενου RS3 2.5 TFSI.

Επίσημες πληροφορίες για το ποιον του νέου RS3 2.5 TFSI δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακόμη η Audi. Αλλά έχει αφήσει να υπαινιχτεί ότι το πρωτότυπο A3 clubsport quattro, που βασίζεται στο S3 Sport Sedan, θα αποτελέσει πρόκριμα για το προσεχές RS3.

Με την παραδοχή αυτή λοιπόν, το επόμενο RS3 δείχνει να έχει την κοψιά του S3 Sport Sedan και το πιθανότερο είναι να κινείται από το μοτέρ του πρωτοτύπου: 2,5λιτρο, 5κύλινδρο, αλλά και σημαντικά πιο αδύναμο από τους 525 PS και τα 61,2 kgm του clubsport.

Στο πρωτότυπο, το 2,5άρι μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο 7άρι σασμάν S tronic που στέλνουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς με –τι άλλο- σύστημα quattro.

To A3 clubsport quattro, που ζυγίζει 1.527 kg επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,6” και φτάνει στην ευθεία τα 310 km/h. Επίσης να σημειώσουμε ότι πατά στο δρόμο ένα πόντο χαμηλότερα από το S3 Sport Sedan, πάνω σε ζάντες 21”, φορά κεραμικά φρένα και διαθέτει εμπρός φανάρια matrix LED.

[Πηγή video TouriClips μέσω Youtube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube