Νέο Audi Q5 RS το 2017

Νέο Audi Q5 RS το 2017

Η Audi ετοιμάζεται να διευρύνει την γκάμα των RS με ένα νέο κορυφαίο μοντέλο 450+ PS στη επερχόμενη νέα σειρά του Q5.

Την προσθήκη του νέου Audi Q5 RS στην γκάμα των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων αποκάλυψαν υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Το νέο μοντέλο, που αναμένεται να λανσαριστεί στο δεύτερο μισό του 2017, εξελίχτηκε από το τμήμα αυτοκινήτων επιδόσεων της Audi, το Quattro GmbH στην έδρα του, στο Neckarsulm. Το νέο Q5 RS εξελίσσεται παράλληλα με την τέταρτη γενεά RS4 και τη δεύτερη του RS5, με τις οποίες θα μοιράζεται το μοτέρ, το διπλοσύμπλεκτο σασμάν S tronic και το σύστημα τετρακίνησης τύπου Torsen.

Το νέο Q5 RS αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού, για τον οποίο ο πρόεδρος της Audi Rupert Stadler είπε ότι θα ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας στην αγορά των SUV επιδόσεων τα προσεχή χρόνια.

«Διαγνώσαμε αυξημένη ζήτηση στα SUV επιδόσεων στις αγορές-κλειδιά σε παγκόσμιο επίπεδο για την Audi. Όταν λανσάραμε το RS Q3 αναμέναμε την καλή πορείας του, αλλά οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Θεωρούμε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό με ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοντέλο», είπε ο Stadler.

Το νέο Audi Q5 RS σχεδιάζεται γύρω από το ίδιο διτούρμπινο 3λιτρο μοτέρ V6 που θα παρουσιαστεί κάτω από το καπό των νέων RS4 και RS5 και είναι προγραμματισμένα για λανσάρισμα αργότερα μέσα στο 2016. Το άρτι εξελιχθέν μοτέρ θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό 4,2λιτρο V8 του Quattro GmbH, με ισχύ ανάλογη με το «competition package» που ανακοίνωσε η BMW για τις M3/M4, δηλαδή 450+ PS.

To νέο Q5 RS θα συναρμολογείται μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας του Q5 στο νέο εργοστάσιο της Audi στο San Jose Chiapa, στο Mexico. Εργοστάσιο που απαίτησε επένδυση άνω του €1,2 δισ.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube